Ουγκέτσου Μονογκατάρι

5

Ένα ονειρώδες λαϊκό παραμύθι, όπου ο βίαιος ρεαλισμός αναμειγνύεται με τη μεταφυσική ποίηση και τα φαντάσματα του ασυνείδητου, μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Μία από τις σπουδαιότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά είναι και μία από τις τελευταίες του Ιάπωνα δημιουργού Κέντζι Μιζογκούτσι, ο οποίος αναγνωρίστηκε ευρέως μετά το θάνατό του (1956). Έστω με σχετική αργοπορία, αυτό το ονειρώδες παραμύθι πήρε τη θέση του στις κορυφές του κινηματογράφου, χάρη στον ρηξικέλευθο τρόπο με τον οποίο εμβαθύνει στην αμετανόητα αυτοκαταστροφική ροπή του ανθρώπου και στην παραφορά της απληστίας.

Όλα αυτά, καθώς εν μέσω εμφυλίου πολέμου δύο φτωχοί χωρικοί του 16ου αιώνα προσπαθούν πάση θυσία να αποκτήσουν πλούτη και να εκπληρώσουν τις διακαείς επιθυμίες τους σε έναν σκληρό και άκαρδο κόσμο. Ο Μιζογκούτσι αναμειγνύει τον βίαιο ρεαλισμό με τη μεταφυσική ποίηση και τα φαντάσματα του ασυνείδητου σε ένα ασύγκριτο κομψοτέχνημα. Ρόλο-κλειδί κρατά, επίσης, η εξίσου σημαντική σκηνοθέτρια Κινούγιο Τανάκα.

Α/Μ. Ιαπωνία. 1953. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Ugetsu Monogatari
5
  • Δραματική
  • 1953
  • Διάρκεια: 96 '
  • Κένζι Μιζογκούτσι

Στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, κατά τη διάρκεια εμφυλίου πολέμου, δύο φτωχοί χωρικοί προσπαθούν πάση θυσία να αποκτήσουν πλούτη και να εκπληρώσουν τις διακαείς επιθυμίες τους σε έναν σκληρό και άκαρδο κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.