Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

2
Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

Εμβληματική φιγούρα του αργεντίνικου σινεμά, ο Γκιγέρμο Φρανκέλα ("Το Μυστικό στα Μάτια της", "Η Φαμίλια", "Το Κόλπο του Αιώνα") μεταμορφώνεται στον Αλεχάνδρο, έναν έμπειρο πιλότο κοντά στη σύνταξη. Η υποδειγματική καριέρα του, όμως, κινδυνεύει από μια μικρή παρατυπία, την οποία κρατάει μυστική απ’ όλους, εκτός από τις... μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Έτσι, υποκύπτει στον εκβιασμό τους και δέχεται να μεταφέρει μια μαύρη βαλίτσα σε κάθε πτήση του από το Μπουένος Άιρες προς τη Μαδρίτη. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι για το περιεχόμενό της είναι πολλοί.

Το σασπένς χτίζεται με αληθοφάνεια σε ένα μετρημένων "διαστάσεων" και φιλοδοξιών σινε-μυστήριο, το οποίο χωρίς να χάσει χρόνο μάς παρασύρει σε ένα καφκικό αδιέξοδο. Οι περιπλοκές της υπόθεσης ξεδιπλώνονται πειστικά και ο εκπαιδευμένος στο τηλεοπτικό φορμά Μαρτίνο Ζαϊντέλις τις αφηγείται με στερεοτυπική σιγουριά. Αλλά όπως συμβαίνει στα περισσότερα συνταγογραφημένα θρίλερ, η τρίτη πράξη επιστρατεύει όλες τις έτοιμες λύσεις και το "Μυστικό...", πριν ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης, βάζει μπροστά για σιγουριά τον αυτόματο πιλότο.

Αργεντινή. 2023. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

La Extorsión / The Extortion
2
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 105 '
  • Μαρτίνο Ζαϊντέλις

Ο Αλεχάνδρο είναι ένας έμπειρος πιλότος κοντά στη σύνταξη. Μια ασήμαντη παρατυπία του, ωστόσο, θα τον κάνει ευάλωτο στην απαίτηση των αργεντίνικων μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρει μια μαύρη βαλίτσα σε κάθε πτήση του προς τη Μαδρίτη. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι για το περιεχόμενό της είναι πολλοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/06/2024

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.