Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

2
Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

Εμβληματική φιγούρα του αργεντίνικου σινεμά, ο Γκιγέρμο Φρανκέλα ("Το Μυστικό στα Μάτια της", "Η Φαμίλια", "Το Κόλπο του Αιώνα") μεταμορφώνεται στον Αλεχάνδρο, έναν έμπειρο πιλότο κοντά στη σύνταξη. Η υποδειγματική καριέρα του, όμως, κινδυνεύει από μια μικρή παρατυπία, την οποία κρατάει μυστική απ’ όλους, εκτός από τις... μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Έτσι, υποκύπτει στον εκβιασμό τους και δέχεται να μεταφέρει μια μαύρη βαλίτσα σε κάθε πτήση του από το Μπουένος Άιρες προς τη Μαδρίτη. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι για το περιεχόμενό της είναι πολλοί.

Το σασπένς χτίζεται με αληθοφάνεια σε ένα μετρημένων "διαστάσεων" και φιλοδοξιών σινε-μυστήριο, το οποίο χωρίς να χάσει χρόνο μάς παρασύρει σε ένα καφκικό αδιέξοδο. Οι περιπλοκές της υπόθεσης ξεδιπλώνονται πειστικά και ο εκπαιδευμένος στο τηλεοπτικό φορμά Μαρτίνο Ζαϊντέλις τις αφηγείται με στερεοτυπική σιγουριά. Αλλά όπως συμβαίνει στα περισσότερα συνταγογραφημένα θρίλερ, η τρίτη πράξη επιστρατεύει όλες τις έτοιμες λύσεις και το "Μυστικό...", πριν ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης, βάζει μπροστά για σιγουριά τον αυτόματο πιλότο.

Αργεντινή. 2023. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας

La Extorsión / The Extortion
2
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 105 '
  • Μαρτίνο Ζαϊντέλις

Ο Αλεχάνδρο είναι ένας έμπειρος πιλότος κοντά στη σύνταξη. Μια ασήμαντη παρατυπία του, ωστόσο, θα τον κάνει ευάλωτο στην απαίτηση των αργεντίνικων μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρει μια μαύρη βαλίτσα σε κάθε πτήση του προς τη Μαδρίτη. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι για το περιεχόμενό της είναι πολλοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι θερινές Δευτέρες στη Ριβιέρα παίζουν αριστουργήματα

Για ακόμα ένα καλοκαίρι το σινεμά των Εξαρχείων προβάλλει κλασικά φιλμ μεγάλης διάρκειας σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/06/2024

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο

Ο βαμπιρικός μύθος διακωμωδείται με ευστροφία και στιλ ως άλλη μία ιστορία ενηλικίωσης μιας γενιάς που δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι Μηχανόβιοι

Γράσο, αίμα, έρωτας και βία δίνουν τον τόνο σε μια μοντέρνα εκδοχή του "Ατίθασου", η οποία βλέπει την Αμερική ως έναν τόπο αέναης ματαίωσης. Σκηνοθετημένη με πυγμή αλλά και αφηγηματική ατολμία.

Μνήμη

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για ένα ρεαλιστικό δράμα χαρακτήρων, το οποίο σχολιάζει δηκτικά, αλλά και μεγαλόφωνα την πλαστή εικόνα της μεσοαστικής ευτυχισμένης οικογένειας.

Νυχτερινός Εκφωνητής

Ανάλαφρος, νοσταλγικός και αυτοαναφορικός, ο Χαραλαμπίδης διαστέλλει μια τρυφερή ιδέα και στέλνει ένα ερωτικό, όσο και φλύαρο, κινηματογραφικό γράμμα στη νυχτερινή Αθήνα.

Peeping Tom

Τολμηρό για την εποχή του θρίλερ με έντονες ψυχαναλυτικές αναφορές, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση ηδονοβλεπτικής ευχαρίστησης και σαδιστικής βίας.

Αδάμ

Μικρών διαστάσεων μα υψηλής ευαισθησίας δράμα, το οποίο εγείρει απλά όσο και διαχρονικά ηθικά διλήμματα. Πρώτη ταινία της δημιουργού του πολυβραβευμένου "Μπλε Καφτανιού".