Μια Γυναίκα

1,5

Καταγραφή μιας εναλλακτικής αλλά και ελάχιστα πειστικής πορείας αυτογνωσίας, μετέωρης ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ.

Μια Γυναίκα

Η πρώτη ταινία του 60χρονου Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ που φτάνει στις ελληνικές αίθουσες είναι η απόπειρα ενός γυναικείου πορτρέτου γεμάτου καλά κρυμμένα μυστικά. Διότι η εικόνα της Ζιλιάν, επιθεωρήτριας της παρισινής αστυνομίας και πετυχημένης συγγραφέα, είναι αυτή μιας δυναμικής γυναίκας, αδέκαστης επαγγελματία και ευτυχισμένης οικογενειάρχισσας με μόνο μελανό σημείο το θάνατο της αδελφής της που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Όταν, όμως αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της ζει διπλή ζωή και αποφασίζει να τον παρακολουθήσει, θα βρεθεί μπροστά σε μια σειρά από εκπλήξεις.

Αυτές αφορούν και τη δική της συμπεριφορά, στην οποία ο Σιβεϊράκ εστιάζει, περιγράφοντας μια εναλλακτική, αλλά και ελάχιστα πειστική πορεία αυτογνωσίας, μετέωρη ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ. Διότι μπορεί η πλοκή να σε αιφνιδιάζει με τις εξελίξεις της, οι περισσότερες απ’ αυτές, όμως, μοιάζουν υπερβολικές, ψυχολογικά αδικαιολόγητες και δραματικά συγκεχυμένες. Επιπλέον, το απρόσμενο φινάλε δεν μπορεί να κρύψει το διδακτισμό του, ούτε η Σοφί Μαρσό την ερμηνευτική ανεπάρκειά της.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Γυναίκα

Une Femme de Notre Temps / A Woman
1,5
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ

Η Ζιλιάν είναι Παριζιάνα αστυνομικός και ταυτόχρονα επιτυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων. Όταν αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της ζει διπλή ζωή, αποφασίζει να τον παρακολουθήσει για να βρεθεί σύντομα μπροστά σε μια σειρά από εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.