Θαύμα: Λευκό Πουλί

1,5

Επιτηδευμένα μελοδραματικό, αφηγηματικά ανοικονόμητο και ευκαιριακά ηθοπλαστικό δράμα που χρησιμοποιεί εκβιαστικά το Ολοκαύτωμα για «δωρέαν» συγκινήσεις.

Θαύμα: Λευκό Πουλί κριτική

Άτυπο spin-off του "Θαύματος" (2017), επίσης βασισμένο σε μπεστ σέλερ της Ρακέλ Χ. Παλάσιο, η ταινία αφηγείται μια ιστορία από το παρελθόν για να μοιραστεί διδάγματα επίκαιρα στο παρόν. Όλα ξεκινούν όταν η καλλιτέχνις γιαγιά ενός ανήσυχου εφήβου εξιστορεί την περιπέτεια που έζησε μικρή στην κατεχόμενη από τους ναζί Γαλλία, περίοδο κατά την οποία επέζησε αποκλειστικά χάρη στην καλοσύνη των ξένων και τη δύναμη της παιδικής φαντασίας, έτσι ώστε να νιώσει ευγνώμων για τη ζωή του.

Το μονάχα κατ’ όνομα "Θαύμα" χρησιμοποιεί κάθε πιθανή μελοδραματική σύμβαση για να προκαλέσει εύκολες συγκινήσεις, αποστολή αρκετά απλή αν λάβουμε υπόψη πως η υπόθεση αφορά: αφενός τα παιδιά και αφετέρου το Ολοκαύτωμα. Κάτι όχι αρνητικό από μόνο του, αλίμονο, αλλά σίγουρα ενοχλητικό όταν συνδυάζεται με επιτηδευμένες δραματικές υπερβολές, οι οποίες στοχεύουν βασικά σε μια ευκαιριακή ηθικολογία και στον συναισθηματικό εκβιασμό. Προσθέστε στο μιξ την ανοικονόμητη σκηνοθεσία –ο Μαρκ Φόρστερ εδώ φαίνεται να αγνοεί την τελεία– με μια απολιτίκ στάση απέναντι στην Ιστορία ("ζήτω η ανθρωπότητα!") και έχετε έτοιμο ένα δακρύβρεχτο δράμα που λησμονείται εύκολα.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Θαύμα: Λευκό Πουλί

White Bird
1,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • Μαρκ Φόρστερ

Μια γιαγιά αφηγείται στον εγγονό της πώς γλίτωσε από τη ναζιστικά κατεχόμενη Γαλλία με μόνο όπλο την καλοσύνη των ξένων και τη δύναμη της παιδικής φαντασίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".