Ο Πυρετός του Πετρόφ

2,5

Ένα σατιρικό μυθιστόρημα διασκευάζεται με ανεξέλεγκτη ευρηματικότητα ως χειμαρρώδης όσο και επιδερμική σουρεαλιστική αλληγορία για τη χώρα του Πούτιν.

O piretos tou Petrof

Στην παράδοση των Νικολάι Γκόγκολ και Μιχαΐλ Μπουλγκάκοφ, ο Αλεξέι Σάλνικοφ γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία με το δημοσιευμένο το 2016 σατιρικό μυθιστόρημά του "The Petrov’s in and around the flu", όπου η σύγχρονη Ρωσία περιγράφεται ως "ένα καρναβαλικό σύμπαν γέλιου και παραδοξότητας", όπως είχε γράψει ο Μιχαΐλ Μπαχτίν για το "Ο μετρ και η Μαργαρίτα". Μόνο που εδώ δεν είναι ο διάβολος που επισκέπτεται τη Μόσχα, αλλά μια επιδημία γρίπης το Εκατερίνμπουργκ, στο οποίο περιφέρεται ο μηχανικός αυτοκινήτων και κομίστας Πετρόφ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα συναντήσει σε ένα τραμ το φίλο του Ιγκόρ, ο οποίος θα τον παρασύρει σε μια αναπάντεχη περιπέτεια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.


Ακολουθώντας την τρελή φαντασία του Σάλνικοφ, ο Κίριλ Σερεμπρένικοφ ("Ο Πιστός", "H Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι") αναπαριστά γλαφυρά ένα άναρχο σύμπαν παραδομένο στην τύχη του και περιπλανιέται στους αδιέξοδους δαιδάλους του. Οι αφηγηματικές προτεραιότητές του είναι κινηματογραφικές, αλλά οι περισσότερες χειμαρρώδεις αλληγορίες του για τη χώρα του Πούτιν προφανείς, κάποιες ευρηματικές κι άλλες διασκεδαστικά επιδερμικές.

Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία. 2021. Διάρκεια: 145΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πυρετός του Πετρόφ

Petrovy v Grippe / Petrov’s Flu
2,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 145 '
  • Κίριλ Σερεμπρένικοφ

Καθώς μια επιδημία γρίπης σαρώνει τη Ρωσία, ο μηχανικός και κομίστας Πετρόφ παρασύρεται σε μια αναπάντεχη περιπέτεια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.