American Carnage

0,5

Το «Τρέξε!» συναντά το «Soylent Green» σε ένα κάκιστο b-movie.

American Carnage

Αν είχατε ποτέ την ανάγκη να παρακολουθήσετε μια κάκιστη αντιγραφή του βασικού σεναριακού ευρήματος του "Τρέξε!", στην οποία η κεντρική ανατροπή μοιάζει τεμπέλικα βγαλμένη από το "Soylent Green", τότε αυτό το απαράδεκτα φτιαγμένο b-movie ίσως είναι για εσάς. Το "American Carnage" ακολουθεί την τάση του μοντέρνου horror, που θέλει τις ταινίες τρόμου να σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα, γι’ αυτό και δανείζεται τον τίτλο του από μια φράση του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός ακόμα ακροδεξιού ρατσιστικού παραληρήματος. Η υπόθεση αφορά μια ομάδα παιδιών μεταναστών δίχως χαρτιά, οι οποίοι συλλαμβάνονται απροειδοποίητα. Για να σώσουν τους δικούς τους, εξαναγκάζονται να δουλέψουν σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου όμως τους περιμένει ένας ζωντανός εφιάλτης.

Οι θεωρητικά αγαθές προθέσεις της ταινίας ακυρώνονται στην πράξη, αφού μέσα από το ανακάτεμα (υποτιμητικού) body horror και (φρικτού) χιούμορ αναπτύσσεται μια οδυνηρά ανόητη κοινωνική κριτική, η οποία περισσότερο εκμεταλλεύεται παρά μιλά για τα δεινά εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, φτάνοντας στο σημείο οριακά να τους διακωμωδεί.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

American Carnage

0,5
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 101 '
  • Ντιέγκο Χάλιβις

Μια ομάδα παιδιών μεταναστών χωρίς χαρτιά συλλαμβάνεται βίαια και υποχρεώνεται να εργαστεί σε οίκο ευγηρίας ώστε οι γονείς τους να αποφύγουν την απέλαση, αγνοώντας πως εκεί τους περιμένει ένας ζωντανός εφιάλτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".