Το Βιβλίο των Θαυμάτων

1

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

To vivlio ton thavmaton

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εφηβικής λογοτεχνίας στη Γαλλία, το "La chambre des merveilles" (2018) του Ζιλιέν Σαντρέλ αποκτά τώρα την κινηματογραφική εκδοχή του: όταν ο γιος της πέφτει σε κώμα μετά από ατύχημα, η Τελμά βρίσκει μέσα στο ημερολόγιό του μια λίστα με τα δέκα πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν το τέλος του κόσμου και αρχίζει να τα πραγματοποιεί ένα προς ένα. Για να το πετύχει, πρέπει να ταξιδέψει από την Πορτογαλία έως την Ιαπωνία, να κολυμπήσει με φάλαινες, αλλά και να συναντήσει έπειτα από 13 χρόνια τον πατέρα του παιδιού της.


Μια ιδέα που ταιριάζει περισσότερο σε βιβλίο αυτοβοήθειας, αφού η όλη περιπέτεια θα μεταμορφώσει την Τελμά σε έναν πιο συνειδητοποιημένο, καλύτερο άνθρωπο, εξελίσσεται στην οθόνη σε ένα δακρύβρεκτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες. Επιτηδευμένο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο, θυσιάζει κάθε αφηγηματική έμπνευση στο βωμό μιας καρτποσταλικής "φαντασμαγορίας", στην οποία δεν μπορεί να δώσει παλμό ούτε η άψυχη Αλεξαντρά Λαμί ("Μαμά, Γύρισα!").

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

La Chambre des Merveilles / The Book of Wonders
1
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 94 '
  • Λίζα Αζουέλος

Όταν ο γιος της πέφτει σε κώμα ύστερα από ατύχημα, η Τελμά βρίσκει μέσα στο ημερολόγιό του μια λίστα με τα δέκα πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν το τέλος του κόσμου και αρχίζει να τα πραγματοποιεί ένα προς ένα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".