Τρία χρόνια μετά τις περιπέτειες των χνουδωτών ενοίκων του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίες γνώρισαν μια απρόσμενα μεγάλη εμπορική επιτυχία, ο Βασίλι Ροβένσκι ("Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι") ξαναβάζει τους τετράποδους σωτήρες της Μόνα Λίζα σε καινούργιους μπελάδες: ψαχουλεύοντας σ’ ένα υπόγειο, ο ποντικός Μορίς ανακαλύπτει έναν αρχαίο πάπυρο με ένα χάρτη που οδηγεί στο Τζίνι της αρχαίας Αιγύπτου. Μαζί με τη γατο-οικογένεια του Βίνσεντ ξεκινάει λοιπόν για το Κάιρο, μόνον που ο καθένας τους έχει στο μυαλό του κάτι διαφορετικό.
Διεκπεραιωτικά συνταγογραφημένο και δημιουργικά αδιάφορο όσο και η πρώτη ταινία, το σίκουέλ της δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να βάζει στη σειρά μια λίστα από δοκιμασμένα κλισέ με χαβαλεδιάρικα ζωάκια, τα οποία θα διασκεδάσουν αρκούντως τους (πολύ) ανήλικους σινεφίλ.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Ρωσία. 2026. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ROSEBUD.21
Περισσότερες πληροφορίες
Γάτες στο Μουσείο 2: Οι Θησαυροί της Αιγύπτου
Ψαχουλεύοντας σ’ ένα εγκαταλελειμμένο υπόγειο του Ερμιτάζ, ο ποντικός Μορίς ανακαλύπτει έναν αρχαίο πάπυρο με ένα χάρτη που οδηγεί στο Τζίνι της αρχαίας Αιγύπτου. Μαζί με τη γατο-οικογένεια του Βίνσεντ ξεκινάει λοιπόν για το Κάιρο, μόνον που ο καθένας τους έχει στο μυαλό του κάτι διαφορετικό