Καθαγιασμός

1

Η αγωνιώδης ατμόσφαιρα είναι καλοχτισμένη, αλλά το μυστήριο είναι εξαρχής εντελώς διάφανο, προδιαγράφοντας την απλοϊκή και μονοδιάστατη διαλεύκανσή του.

Kathagiasmos

Κάνοντας αίσθηση το 2006 με την πρωτότυπη κωμωδία τρόμου "Severance", ο Βρετανός Κρίστοφερ Σμιθ περιορίστηκε κατόπιν σε μια σειρά από μέτρια έως αδιάφορα θρίλερ ("Triangle", "Detour", "The Banishing"), στα οποία έρχεται τώρα να προστεθεί αυτός ο άσφαιρος "Καθαγιασμός". Μαθαίνοντας πως ο παπάς αδελφός της αυτοκτόνησε, η Γκρέις ταξιδεύει σε ένα γυναικείο μοναστήρι στη Σκοτία, πεπεισμένη πως έχει πέσει θύμα μιας συγκεκαλυμμένης δολοφονίας. Ερευνώντας, θα αντιμετωπίσει έναν τοίχο σιωπής που μοιάζει να προστατεύει ένα πανίσχυρο, απειλητικό μυστικό.


Η Γκρέις έχει το –διόλου τυχαίο– όνομα και η εισαγωγή της ταινίας τη χάρη, ξεκινώντας με μια σκηνή που μένει μετέωρη, καθώς μια καλόγρια συναντά στο δρόμο μια νεαρή γυναίκα (την ηρωίδα μας), τη σημαδεύει από κοντά με ένα περίστροφο κι… εμείς επιστρέφουμε στην αρχή της ιστορίας. Η αγωνιώδης ατμόσφαιρά της είναι καλοχτισμένη και το απομονωμένο σκηνικό της υποβλητικό. Το μυστήριό της, όμως, γίνεται εξαρχής εντελώς διάφανο, προδιαγράφοντας έτσι την απλοϊκή και μονοδιάστατη –δήθεν ανατρεπτική– διαλεύκανσή του.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Καθαγιασμός

Consecration
1
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 91 '
  • Κρίστοφερ Σμιθ

Μαθαίνοντας πως ο παπάς αδελφός της αυτοκτόνησε, η Γκρέις ταξιδεύει σε ένα γυναικείο μοναστήρι στη Σκοτία, πεπεισμένη πως έχει πέσει θύμα μιας συγκεκαλυμμένης δολοφονίας. Ερευνώντας, θα αντιμετωπίσει έναν τοίχο σιωπής που μοιάζει να προστατεύει ένα πανίσχυρο, απειλητικό μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.