Μαθήματα Αποπλάνησης

2

Η Τζένιφερ Λόρενς αποδεικνύεται ιδανική επιλογή για μια σκαμπρόζικη, κατά στιγμές ξεκαρδιστική κωμωδία ενηλικίωσης, η οποία στην τρίτη πράξη ξεμένει από χιούμορ, φρεσκάδα κι έξυπνες ιδέες.

Mathimata apoplanisis

Ο γεννημένος στο Κίεβο Αμερικανός Τζιν Στουπνίτσκι είναι ένας πολυτάλαντος κωμικός δημιουργός. Ξεκίνησε την καριέρα του ως παραγωγός της κορυφαίας τηλεοπτικής σειράς "The Office", για να περάσει στην κινηματογραφική σεναριογραφία με τους "Γκαφατζήδες των Σπηλαίων" (2009) και την "Άτακτη Καθηγήτρια" (2011). Το επόμενο βήμα ήταν να κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για ακόμα μία κωμωδία, το "Good Boys" (2019), συνεχίζοντας τώρα στο ίδιο ακριβώς μοτίβο. Αυτό της πικάντικης ενηλικίωσης, από την οποία ο ντροπαλός κι αντικοινωνικός Πέρσι, αν και 19 χρονών, απέχει ακόμα αρκετά… χιλιόμετρα. Οι πλούσιοι και υπερπροστατευτικοί γονείς του ανησυχούν και μιας και μόλις τελειώσει το καλοκαίρι ο μοναχογιός τους θα φύγει για το Πρίνστον, αποφασίζουν να "τον κάνουν άντρα". Βάζουν λοιπόν μια αγγελία, αναζητώντας μια νεαρή κοπέλα η οποία θα δεχτεί να βγει μαζί του ραντεβού και να "του ανοίξει τα μάτια", με αντάλλαγμα ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Η Μάντι, οδηγός Uber με κατασχεμένο αμάξι, αρχικά το σκέφτεται, αλλά για να μη χάσει το σπίτι της λόγω χρεών, δέχεται να αναλάβει αυτήν τη φαινομενικά εύκολη αποστολή.


Η Τζένιφερ Λόρενς αποδεικνύεται ιδανική επιλογή για μια σκαμπρόζικη, κατά στιγμές ξεκαρδιστική κωμωδία με σωστό timing, ευρηματικές ατάκες και δυο ρόλους που ξεφεύγουν από τη γραφική καρικατούρα, χτυπώντας ευαίσθητες ψυχολογικές και κοινωνικές νότες. Η γενιά των κινητών τηλεφώνων και εκείνη της αδυναμίας δέσμευσης συναντιούνται στο δρόμο της καθυστερημένης ενηλικίωσης, αναζητώντας ρομαντικές απαντήσεις σε έναν κυνικό, αμνήμονα κόσμο. Η ταινία χειρίζεται αυτήν τη συνθήκη με τολμηρή ελαφρότητα, μέχρι που πρέπει να αναμετρηθεί με την τρίτη πράξη της. Επιλέγει δυστυχώς την εύκολη, μελοδραματική εκδοχή της, έχοντας ξεμείνει εντελώς από χιούμορ, φρεσκάδα κι έξυπνες ιδέες.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Μαθήματα Αποπλάνησης

No Hard Feelings
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τζιν Στουπνίτσκι

Για να μη χάσει το σπίτι της λόγω χρεών, η Μάντι δέχεται μια πρωτότυπη προσφορά εργασίας: Πρέπει «να κάνει άντρα» τον ντροπαλό κι αντικοινωνικό 19χρονο γιο ενός πλούσιου ζευγαριού προτού αυτός ξεκινήσει το κολέγιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".