Η Τελευταία Νύχτα του Φράνκο Αμόρε

2,5

Αστυνομικό θρίλερ με ασφυκτική αίσθηση και διαρκή αγωνία. Καλογραμμένο και καλοπαιγμένο, υπηρετεί έντιμα τα κλισέ των προβλέψιμων χαρακτήρων και των «βολικών» σεναριακών εξελίξεων.

H teleftea nixta tou Franco Amore

Ο 54χρονος Πιερφραντσέσκο Φαβίνο είναι ένας βραβευμένος με τρία Ντονατέλο Ιταλός ηθοποιός, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες συμπατριωτών του δημιουργών (Μουτσίνο, Αμέλιο, Τορνατόρε), αλλά και σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές ("Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ", "Illuminati", "Rush"). Έγινε όμως ευρύτερα γνωστός μόλις πρόσφατα, χάρη στην επιβλητική ερμηνευτική παρουσία του στον "Προδότη" (2019) του Μάρκο Μπελόκιο, επιβεβαιώνοντας την κλάση του στην περσινή "Προδοσία" του Μάριο Μαρτόνε. Χαρισματική προσωπικότητα που μπορεί να προσδώσει βάθος ακόμα και σε σχηματικούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες, χαρίζει στα αδιέξοδ

α του Φράνκο Αμόρε δραματικές διαστάσεις που ξεπερνούν αυτές του σεναρίου.
Γραμμένος από τον ηθοποιό ("Eat Pray Love", "Εννέα", "Η Ζωή του Πι") και σκηνοθέτη ("Χαμένος Παράδεισος", "3 Δευτερόλεπτα") Αντρέα Ντι Στέφανο, ο τελευταίος είναι ένας έντιμος και τυπικός σε όλα του επιθεωρητής της αστυνομίας, ο οποίος δεν έχει πυροβολήσει ποτέ άνθρωπο στα 35 χρόνια υπηρεσίας του. Τώρα ετοιμάζεται για τη συνταξιοδότησή του, αλλά το τελευταίο βράδυ στη δουλειά θα πληροφορηθεί πως ο συνάδελφος και συνεργάτης του Ντίνο σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας ύποπτης συναλλαγής. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ πιο περίπλοκη και ο μίτος της είχε αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του δέκα μέρες πριν.   


Δυο ιστορίες, η μία συνέχεια της άλλης, συναντιούνται σ’ ένα τούνελ κεντρικού αυτοκινητόδρομου του Μιλάνου όπου κείτονται πέντε νεκροί. Όσα έχουν προηγηθεί αφορούν ένα αστυνομικό δράμα που προετοιμάζει το έδαφος για ένα θρίλερ με ασφυκτική αίσθηση και διαρκή αγωνία, το οποίο εκτυλίσσεται σε περιορισμένο χώρο και χρόνο. Καλογραμμένο και καλοπαιγμένο, υπηρετεί έντιμα τα κλισέ των προβλέψιμων χαρακτήρων και των "βολικών" σεναριακών ανατροπών. Περιγράφει έναν κόσμο νεονουάρ διαφθοράς και μια χούφτα ήρωες με ξεχαρβαλωμένη ηθική πυξίδα, παγιδευμένους σε μια σκοτεινή δίνη απληστίας και παραπλάνησης (υποβλητική η νυχτερινή ατμόσφαιρα). Στη μέση τους στέκεται ο βγαλμένος από μια ξεπερασμένη εποχή Φράνκο Αμόρε του Φαβίνο, ένα και μόνο βλέμμα του οποίου αρκεί για να παγιδευτείς κι εσύ, έστω για δύο ώρες, στο ασφυκτικό δίλημμά του.

Ιταλία. 2022. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τελευταία Νύχτα του Φράνκο Αμόρε

L'Ultima Notte di Amore
2,5
  • Αστυνομική
  • 2023
  • Διάρκεια: 124 '
  • Αντρέα ντι Στέφανο

Το τελευταίο βράδυ πριν τη συνταξιοδότησή του, ο επιθεωρητής της αστυνομίας Φράνκο Αμόρε πληροφορείται πως ο συνάδελφος και συνεργάτης του Ντίνο σκοτώθηκε σε μια ύποπτη συναλλαγή. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.