Αγάπη και Μίσος

1,5

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Agapi kai misos

Οι δεσμοί αίματος συγκινούσαν ανέκαθεν τον Αρνό Ντεπλεσάν ("Μια Νύχτα Χριστουγέννων", "Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ"), ο οποίος επανέρχεται διαρκώς στις περιπέτειες των οικογενειών Ντενταλούς και Βιγιάρ. Οι τελευταίοι επανεμφανίζονται ως Αλίς, μια πετυχημένη θεατρική ηθοποιός, και Λουί, λογοτέχνης που έχει αποτραβηχτεί στην εξοχή, δύο αδέλφια που έχουν να συναντηθούν για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Αλλά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον.

Ο Ντεπλεσάν θέλει να αντιπαραθέσει την αγάπη στο μίσος, τη συγχώρεση στην εκδίκηση και το παρελθόν στο μέλλον. Οι προθέσεις του αποδεικνύονται εξ αρχής διάφανες, παρά τις προσπάθειες των Κοτιγιάρ και Πουπό να θολώσουν τα κίνητρα και τα συναισθήματά τους, τα οποία όμως λιμνάζουν σε ρηχά νερά. Οι υψηλοί τόνοι σπάνια πετυχαίνουν τη σωστή νότα και το δυσκίνητο (μελό)δραμα τσουλάει τυφλά στις ράγες μιας προβλέψιμης εξέλιξης, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή (η ζωή και η τέχνη, η εύπορη αστή κι η ονειροπόλα μετανάστρια) κινηματογραφική φλυαρία.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Αγάπη και Μίσος

Frere et Soeur
1,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 108 '
  • Αρνό Ντεπλεσάν

Η Αλίς είναι ηθοποιός, ενώ ο αδελφός της Λουί λογοτέχνης που έχει αποτραβηχτεί στην εξοχή. Αποξενωμένοι μεταξύ τους, έχουν να συναντηθούν για περισσότερα από είκοσι χρόνια, αλλά ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους θα αναγκαστούν να βρεθούν ξανά ο ένας απέναντι στον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.