Αγάπη και Μίσος

1,5

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Agapi kai misos

Οι δεσμοί αίματος συγκινούσαν ανέκαθεν τον Αρνό Ντεπλεσάν ("Μια Νύχτα Χριστουγέννων", "Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ"), ο οποίος επανέρχεται διαρκώς στις περιπέτειες των οικογενειών Ντενταλούς και Βιγιάρ. Οι τελευταίοι επανεμφανίζονται ως Αλίς, μια πετυχημένη θεατρική ηθοποιός, και Λουί, λογοτέχνης που έχει αποτραβηχτεί στην εξοχή, δύο αδέλφια που έχουν να συναντηθούν για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Αλλά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον.

Ο Ντεπλεσάν θέλει να αντιπαραθέσει την αγάπη στο μίσος, τη συγχώρεση στην εκδίκηση και το παρελθόν στο μέλλον. Οι προθέσεις του αποδεικνύονται εξ αρχής διάφανες, παρά τις προσπάθειες των Κοτιγιάρ και Πουπό να θολώσουν τα κίνητρα και τα συναισθήματά τους, τα οποία όμως λιμνάζουν σε ρηχά νερά. Οι υψηλοί τόνοι σπάνια πετυχαίνουν τη σωστή νότα και το δυσκίνητο (μελό)δραμα τσουλάει τυφλά στις ράγες μιας προβλέψιμης εξέλιξης, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή (η ζωή και η τέχνη, η εύπορη αστή κι η ονειροπόλα μετανάστρια) κινηματογραφική φλυαρία.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Αγάπη και Μίσος

Frere et Soeur
1,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 108 '
  • Αρνό Ντεπλεσάν

Η Αλίς είναι ηθοποιός, ενώ ο αδελφός της Λουί λογοτέχνης που έχει αποτραβηχτεί στην εξοχή. Αποξενωμένοι μεταξύ τους, έχουν να συναντηθούν για περισσότερα από είκοσι χρόνια, αλλά ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους θα αναγκαστούν να βρεθούν ξανά ο ένας απέναντι στον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Είδαμε το "Χάος" στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών δεν αφήνει περιθώρια άγνοιας για το τι συμβαίνει στην επαγγελματική κατηγορία.

Το "Eras Tour" της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται στα Village

Η μεγάλη οθόνη του πολυκινηματογράφου φιλοξενεί τη συναυλιακή ταινία από την πρόσφατη τουρνέ της ποπ σταρ.

Σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που "δονούν" τις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Χαρτογραφούμε τα φιλμ τεκμηρίωσης που μας συστήνουν από την αρχή αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες στη διαχρονικά πιο μαζικά αγαπημένη ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Saw X

Η κινηματογραφική χυδαιότητα χτυπάει κόκκινο στο σαδιστικότερο και πλέον ανερμάτιστο torture porn όλου του franchise.

Γυρίσματα της Τύχης

Τα ανθρώπινα πάθη και οι συμπτώσεις της μοίρας διασταυρώνονται σε μια γουντιαλενικά χαριτωμένη, εντελώς ανάλαφρη και γαλλόφωνη "διασκευή" του αριστουργηματικού "Match Point".