Η Μέθοδος Κομπρομάτ

2

Πειστικά υποβλητικό όσο και αναποφάσιστων προθέσεων κατασκοπικό θρίλερ.

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Πριν από μερικά χρόνια, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στο σιβηρικό Ιρκούτσκ συνελήφθη και φυλακίστηκε για ένα χρόνο, προτού καταφέρει να αποδράσει. Η περιπέτειά του ήταν αποτέλεσμα ενός "κομπρομάτ", μιας συνωμοσίας δηλαδή που έστησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, φορτώνοντάς τον με ένα πλαστό κατηγορητήριο ώστε να τον παγιδεύσουν. Η παραπάνω απίστευτη ιστορία εμπνέει το σκηνοθέτη Ζερόμ Σαλ ("Το Ακρωτήρι της Βίας"), ο οποίος από τη μία καταφέρνει να στήσει ένα χαρακτηριστικά βλοσυρό και πειστικά επικίνδυνο κλίμα και, από την άλλη, δεν αφήνει ούτε ένα κλισέ να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Τα προβλήματα ξεκινούν από την απεικόνιση των Ρώσων, οι οποίοι συλλήβδην παρουσιάζονται ως αιμοδιψή όντα δίχως ηθικό κώδικα. Έπειτα, παρά τη στιβαρή ερμηνεία του Ζιλ Λελούς, ο κεντρικός ήρωας επιδεικνύει σταθερά μια αξιοπρόσεκτη ροπή προς την ανοησία, αποδυναμώνοντας το ρεαλισμό του φιλμ (το SMS μέσα από τη φυλακή). Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και το ξεκούδουνο λαβ στόρι που έρχεται να προστεθεί σε μια παραφορτωμένη πλοκή, στερώντας από την ταινία την ευκαιρία να γίνει το αγωνιώδες κατασκοπικό θρίλερ που στόχευε εξαρχής.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Kompromat
2
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 127 '
  • Ζερόμ Σαλ

Ένας Γάλλος υπήκοος που κατοικεί στη Σιβηρία προσπαθεί πάση θυσία να αποδείξει την αθωότητά του, έχοντας πέσει θύμα μιας νοσηρής συνωμοσίας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.