Η Μέθοδος Κομπρομάτ

2

Πειστικά υποβλητικό όσο και αναποφάσιστων προθέσεων κατασκοπικό θρίλερ.

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Πριν από μερικά χρόνια, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στο σιβηρικό Ιρκούτσκ συνελήφθη και φυλακίστηκε για ένα χρόνο, προτού καταφέρει να αποδράσει. Η περιπέτειά του ήταν αποτέλεσμα ενός "κομπρομάτ", μιας συνωμοσίας δηλαδή που έστησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, φορτώνοντάς τον με ένα πλαστό κατηγορητήριο ώστε να τον παγιδεύσουν. Η παραπάνω απίστευτη ιστορία εμπνέει το σκηνοθέτη Ζερόμ Σαλ ("Το Ακρωτήρι της Βίας"), ο οποίος από τη μία καταφέρνει να στήσει ένα χαρακτηριστικά βλοσυρό και πειστικά επικίνδυνο κλίμα και, από την άλλη, δεν αφήνει ούτε ένα κλισέ να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Τα προβλήματα ξεκινούν από την απεικόνιση των Ρώσων, οι οποίοι συλλήβδην παρουσιάζονται ως αιμοδιψή όντα δίχως ηθικό κώδικα. Έπειτα, παρά τη στιβαρή ερμηνεία του Ζιλ Λελούς, ο κεντρικός ήρωας επιδεικνύει σταθερά μια αξιοπρόσεκτη ροπή προς την ανοησία, αποδυναμώνοντας το ρεαλισμό του φιλμ (το SMS μέσα από τη φυλακή). Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και το ξεκούδουνο λαβ στόρι που έρχεται να προστεθεί σε μια παραφορτωμένη πλοκή, στερώντας από την ταινία την ευκαιρία να γίνει το αγωνιώδες κατασκοπικό θρίλερ που στόχευε εξαρχής.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Kompromat
2
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 127 '
  • Ζερόμ Σαλ

Ένας Γάλλος υπήκοος που κατοικεί στη Σιβηρία προσπαθεί πάση θυσία να αποδείξει την αθωότητά του, έχοντας πέσει θύμα μιας νοσηρής συνωμοσίας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/06/2023

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.

Τα Άνθη στα Άνθη

Η "Before" τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μιλάει ελληνικά με την ίδια φλύαρη φρεσκάδα, αλλά σαφώς λιγότερες κινηματογραφικές ιδέες.

Ο Μελισσοκόμος

Παγιδευμένος σε μια "ποιητική" αφηγηματική μανιέρα, ο Αγγελόπουλος στοχάζεται καλλιγραφικά και αυτάρεσκα πάνω στη σιωπή της Ιστορίας.