Το Τεστ

2

Διασκευή ενός θεατρικού έργου με ευρήματα κι ανατροπές, δέσμιου όμως μιας προκατασκευασμένης αποδεικτικής λογικής η οποία υποβιβάζει τους χαρακτήρες σε διάφανα σύμβολα.

To test

Δημιουργός τηλεοπτικών σειρών και σεναριογράφος, ο Καταλανός Τζόρντι Βαγιέχο έγραψε το 2014 μια θεατρική δραματική κωμωδία η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τη διασκεύασε ο ίδιος για τη μεγάλη οθόνη, ενώ ο σκηνοθέτης Ντάνι ντε λα Όρντεν ("Μέχρι ο Γάμος να μας Μεθύσει") ανέλαβε να προσδώσει κινηματογραφική διάσταση στην ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα που επισκέπτονται έναν παλιό φίλο τους ο οποίος έχει γίνει πάμπλουτος. Δειπνώντας στη βίλα του και με αφορμή ένα βιβλίο αυτοβοήθειας, εκείνος θα τους βάλει να αποφασίσουν αν θέλουν εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο σε δέκα χρόνια.

Η τραβηγμένη ιδέα σερβίρεται πειστικά και η αντιπαράθεση εξελίσσεται με διασκεδαστικά ευρήματα κι ανατροπές. Μέχρι που στην παρέα προστίθεται η ψυχολόγος η οποία εμπνεύστηκε το δίλημμα και μαζί της ολοένα και αυξημένες δόσεις κοινωνικής σοβαρότητας. Η αστεία χαλαρότητα υποχωρεί και το "Τεστ" γίνεται τελικά δέσμιο μιας προκατασκευασμένης αποδεικτικής λογικής η οποία υποβιβάζει τους ψυχολογικά παλινωδούντες χαρακτήρες σε διάφανα σύμβολα.

Ισπανία. 2022. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τεστ

El Test
2
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ντάνι ντε λα Όρντεν

Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα επισκέπτεται έναν παλιό φίλο, ο οποίος έχει γίνει πάμπλουτος, και με αφορμή το δίλημμα ενός βιβλίου αυτοβοήθειας τους βάζει να αποφασίσουν αν θέλουν εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο σε δέκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/06/2023

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.