Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν

2

Ένα ταξί μεταμορφώνεται σε κινούμενη θεατρική σκηνή πάνω στην οποία δυο χαρισματικοί ηθοποιοί πασχίζουν φιλότιμα να μας κάνουν να κλάψουμε με τα μελό παθήματά τους.

O sofer ths kyrias madlen

Ο "Σοφέρ της Κυρίας Νταίζη" αλά γαλλικά δεν εξελίσσεται στον αμερικανικό νότο τα χρόνια του ’50, αλλά στο σύγχρονο Παρίσι και μέσα σ’ ένα 12ωρο. Η γηραιά επιβάτης είναι κι αυτή εβραϊκής καταγωγής, αλλά οδηγός της δεν είναι ο Μόργκαν Φρίμαν, αλλά ο Σαρλ. Ένας ταξιτζής με οικονομικά προβλήματα που παίρνει κούρσα την 92χρονη Μαντλέν, η οποία αφήνει το σπίτι της για να μπει σε οίκο ευγηρίας. Η διαδρομή, όμως, θα εξελιχθεί σε μια πολύωρη περιήγηση στη γαλλική πρωτεύουσα που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Θεατρικός συγγραφέας (σε έργο του βασίζεται το "Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι"), μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος ("Μεσιέ Σοκολά"), ο Σιρίλ Γκελί μεταμορφώνει το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου σε κινούμενη θεατρική σκηνή πάνω στην οποία δυο χαρισματικοί ηθοποιοί – η grande dame Λιν Ρενό και ο κωμικός Ντανί Μπουν σε κόντρα ρόλο - πασχίζουν φιλότιμα να μας κάνουν να κλάψουμε με τα μελό παθήματά τους. Αλλά οι συγκινητικές στιγμές τους είναι σαφώς λιγότερες από τα δακρύβρεχτα, πολλά σε φλας μπακ, σεναριακά τρικ.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν

Une Belle Course / Driving Madeleine
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 91 '
  • Κριστιάν Καριόν

Ο Σαρλ, ένας ταξιτζής με οικονομικά προβλήματα, παίρνει κούρσα την 92χρονη Μαντλέν, η οποία αφήνει το σπίτι της για να μπει σε οίκο ευγηρίας. Η διαδρομή θα εξελιχθεί σε μια ολοήμερη περιήγηση στο Παρίσι που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".