65

1,5

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι.

65

Αν και βετεράνος πεζοναύτης, ο πολυάσχολος και περιζήτητος Άνταμ Ντράιβερ δεν αρέσκεται σε περιπετειώδεις ρόλους, εξαιρουμένου φυσικά αυτού του Κάιλο Ρεν στην τελευταία τριλογία του "Star Wars". Είναι λοιπόν άξιο απορίας το ότι δέχτηκε να υποδυθεί τον Μιλς, πιλότο από τον πλανήτη Σομάρις ο οποίος δέχεται να συμμετάσχει σε μια διετή διαστημική αποστολή για να μπορέσει να εξασφαλίσει την οικονομικά απαιτητική φαρμακευτική θεραπεία της κόρης του. Το σκάφος του, όμως, θα συγκρουστεί με έναν αστεροειδή και θα συντριβεί σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Την Γη πριν 65 εκατομμύρια χρόνια! Μαζί με την μικρή Κόα, η οποία δεν γνωρίζει λέξη αγγλικά (τα οποία φυσικά και μιλάνε στον… Σομάρις), είναι οι μοναδικοί επιζώντες, χαμένοι σ’ έναν άγνωστο τόπο γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα.

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Διπλά απογοητευτικό για τη στόφα του εκλεκτικού σταρ, αλλά και τις δυνατότητες των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς, σεναριογράφων του "Ένα Ήσυχο Μέρος" (και σκηνοθετών των απογοητευτικών θρίλερ τρόμου "Nightlife" και "Haunt"). Απ’ αρχής μέχρι τέλους η ταινία τους μοιάζει σαν ανέμπνευστη αντιγραφή του απογοητευτικότατου "After Earth" του Νάιτ Μ. Σιάμαλαν, με τον αφοσιωμένο Ντράιβερ να παιδεύεται να δώσει υπόσταση σε ένα στοιχειωδώς σκιαγραφημένο χαρακτήρα "στα όριά του". Εξίσου διάφανος είναι και ο ρόλος της Κόα, με τα δραματικά ξεσπάσματα του πρωταγωνιστικού διδύμου ("γιατί μου είπες ψέματα για την οικογένειά μου;") να σφηνώνονται βιαστικά ως δραματικές ανάσες σε μια επεισοδιακή πλοκή την οποία οδηγεί με αυτόματο πιλότο η ακατάπαυστη κι ελάχιστα πειστική δράση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

65

1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Σκοτ Μπεκ

Ύστερα από μια σύγκρουση με αστεροειδή, το σκάφος του πιλότου Μιλς συντρίβεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Τη Γη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

Σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αλλά δείχνει να του πηγαίνει, εμφανίζεται ο frontman του σπουδαίου thrash συγκροτήματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.