65

1,5

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι.

65

Αν και βετεράνος πεζοναύτης, ο πολυάσχολος και περιζήτητος Άνταμ Ντράιβερ δεν αρέσκεται σε περιπετειώδεις ρόλους, εξαιρουμένου φυσικά αυτού του Κάιλο Ρεν στην τελευταία τριλογία του "Star Wars". Είναι λοιπόν άξιο απορίας το ότι δέχτηκε να υποδυθεί τον Μιλς, πιλότο από τον πλανήτη Σομάρις ο οποίος δέχεται να συμμετάσχει σε μια διετή διαστημική αποστολή για να μπορέσει να εξασφαλίσει την οικονομικά απαιτητική φαρμακευτική θεραπεία της κόρης του. Το σκάφος του, όμως, θα συγκρουστεί με έναν αστεροειδή και θα συντριβεί σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Την Γη πριν 65 εκατομμύρια χρόνια! Μαζί με την μικρή Κόα, η οποία δεν γνωρίζει λέξη αγγλικά (τα οποία φυσικά και μιλάνε στον… Σομάρις), είναι οι μοναδικοί επιζώντες, χαμένοι σ’ έναν άγνωστο τόπο γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα.

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Διπλά απογοητευτικό για τη στόφα του εκλεκτικού σταρ, αλλά και τις δυνατότητες των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς, σεναριογράφων του "Ένα Ήσυχο Μέρος" (και σκηνοθετών των απογοητευτικών θρίλερ τρόμου "Nightlife" και "Haunt"). Απ’ αρχής μέχρι τέλους η ταινία τους μοιάζει σαν ανέμπνευστη αντιγραφή του απογοητευτικότατου "After Earth" του Νάιτ Μ. Σιάμαλαν, με τον αφοσιωμένο Ντράιβερ να παιδεύεται να δώσει υπόσταση σε ένα στοιχειωδώς σκιαγραφημένο χαρακτήρα "στα όριά του". Εξίσου διάφανος είναι και ο ρόλος της Κόα, με τα δραματικά ξεσπάσματα του πρωταγωνιστικού διδύμου ("γιατί μου είπες ψέματα για την οικογένειά μου;") να σφηνώνονται βιαστικά ως δραματικές ανάσες σε μια επεισοδιακή πλοκή την οποία οδηγεί με αυτόματο πιλότο η ακατάπαυστη κι ελάχιστα πειστική δράση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

65

1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Σκοτ Μπεκ

Ύστερα από μια σύγκρουση με αστεροειδή, το σκάφος του πιλότου Μιλς συντρίβεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Τη Γη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.