Μικρή μου Σολάνζ

3

Η τρυφερή απλότητα του Φρανσουά Τριφό καθοδηγεί ένα χαμηλής έντασης χρονικό ενηλικίωσης. Ευαίσθητο, αν και υπερβολικά λιτό, με πειστική ερμηνεία από την εύθραυστη Τζαντ Σπρινγκέρ.

Mikri mou Solange

Η 13χρονη Σολάνζ προσπαθεί να βρει τη θέση της στη σχολική καθημερινότητα, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η οικογενειακή της γαλήνη διαταράσσεται επικίνδυνα από τους συνεχείς τσακωμούς των γονιών της. Η αβεβαιότητά της διαρκώς μεγαλώνει, αν και ο πατέρας της τής εξηγεί πως δεν μπορεί από τώρα να τα καταλάβει όλα: "Υπάρχει ο κόσμος των παιδιών και ο κόσμος των ενηλίκων". Δεν της λέει όμως πως δεν είναι στο χέρι της πότε θα περάσει από τον έναν στον άλλον.

Η τρυφερή απλότητα του Φρανσουά Τριφό καθοδηγεί τον αποχαιρετισμό της Σολάνζ στην εποχή της αθωότητας μέσα από ένα χαμηλής έντασης χρονικό ενηλικίωσης. Ευαίσθητο, αν και υπερβολικά λιτό, μιας και η Αξέλ Ροπέρ (σεναριογράφος του "Κυρία Χάιντ") δουλεύει με ημιτόνια. Με σιωπές, μικρές συμπτώσεις που γίνονται αλληγορίες, όπως το ποίημα του Πολ Βερλέν, με διακριτικές επιλογές χρωμάτων (από το "ξένοιαστο" πρώτο μέρος του φιλμ στους πιο γκρίζους τόνους του δευτέρου) και με δραματικό οδηγό την αβίαστα πειστική ερμηνεία της εύθραυστης Τζαντ Σπρινγκέρ.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρή μου Σολάνζ

Petite Solange
3
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 86 '
  • Αξέλ Ροπέρ

Η 13χρονη Σολάνζ προσπαθεί να βρει τη θέση της στη σχολική καθημερινότητα, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η οικογενειακή της γαλήνη διαταράσσεται επικίνδυνα από τους συνεχείς τσακωμούς των γονιών της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.

Στο Τέλος Ξυρίζουν το Γαμπρό

Ο δημιουργός τού "I Love Karditsa" ξαναχτυπά με μια αφόρητα κακόγουστη και απίστευτα κακοφτιαγμένη "κωμωδία" παρεξηγήσεων μετά… φόνων (καλλιτεχνικών και μη).