Ξεκουράσου

0,5

Τρόμος από τα Lidl με μυστηριώδη ατμόσφαιρα, η οποία πολύ γρήγορα αντικαθίσταται από φτηνό σασπένς, ανόητη πλοκή, ξεχαρβαλωμένη κορύφωση και υποδειγματικά «εγκληματικό» φινάλε.

Xekourasou

Η έγκυος Τζούλι και ο καριερίστας άντρας της μετακομίζουν στο καινούριο, ευρύχωρο και απομονωμένο εξοχικό σπίτι τους. Μοιάζει να το τυλίγει μια αύρα μυστηρίου που γεννά υποσχέσεις, αλλά γρήγορα όλα παίρνουν την πεπατημένη. Μετά από ένα περίεργο ατύχημα, εκείνη είναι υποχρεωμένη να περάσει τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες της εγκυμοσύνης της στο κρεβάτι, όπου αρχίζει να ακούει ενοχλητικούς ήχους και να βλέπει απόκοσμες εικόνες. Είναι το σπίτι στοιχειωμένο ή όλα συμβαίνουν στο κεφάλι της;

Το ερώτημα αποδεικνύεται ρητορικό, μιας και δεν μπορεί να το υποστηρίξει στοιχειωδώς πειστικά ούτε η ανόητη πλοκή ούτε η νερόβραστη ερμηνεία της Μελίσα Μπαρέρα ("Scream"). Επιπλέον, το φτηνό σασπένς και η ξεχαρβαλωμένη κορύφωση ακυρώνουν κάθε τρομο-συγκίνηση, τα πιθανά υπολείμματα της οποίας δολοφονεί το υποδειγματικά "εγκληματικό" φινάλε.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ξεκουράσου

Bed Rest
0,5
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 90 '
  • Λόρι Έβανς Τέιλορ

Η έγκυος Τζούλι και ο άντρας της μετακομίζουν στο καινούργιο, ευρύχωρο και απομονωμένο εξοχικό σπίτι τους. Μετά από ένα περίεργο ατύχημα, εκείνη είναι υποχρεωμένη να περάσει τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της στο κρεβάτι, όπου αρχίζει να ακούει ενοχλητικούς ήχους και να βλέπει απόκοσμες εικόνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.