Η Παρέα των Θαυμάτων

2

Απόλυτα παιδικό animation, το οποίο υπερασπίζεται διαχρονικά (η φιλία, η αλληλοκατανόηση) και πολιτικά ορθά (η οικολογία, η φυλετική συνύπαρξη) μηνύματα μέσα από μια απλοϊκότατα κοριτσίστικη ιστορία.

H Parea ton Thavmaton

Απόλυτα παιδικό animation, η "Παρέα των Θαυμάτων" υπερασπίζεται διαχρονικά αλλά και μοντέρνα πολιτικά ορθά μηνύματα μέσα από μια απλοϊκότατα κοριτσίστικη ιστορία: Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθεια της καινούργιας φίλης της, όσο κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.
Ουδεμία ανησυχία. Από τη φιλία και την αλληλοκατανόηση ως τις οικολογικές ευαισθησίες και τη φυλετική συνύπαρξη, όλες οι θετικές ιδέες βρίσκουν εδώ τον εύκολο δρόμο προς τη δικαίωση, παρά τις απανωτές επιπολαιότητες του αφελούς και χαριτωμένου πρωταγωνιστικού διδύμου ενός σύγχρονου παραμυθιού αυστηρά για πρωτόβγαλτους –και θηλυκούς– σινεφίλ.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία, Λουξεμβούργο. 2022. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παρέα των Θαυμάτων

My Fairy Troublemaker
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 85 '
  • Καρολάιν Οριζέ

Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθειά της, αλλά κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.