Η Παρέα των Θαυμάτων

2

Απόλυτα παιδικό animation, το οποίο υπερασπίζεται διαχρονικά (η φιλία, η αλληλοκατανόηση) και πολιτικά ορθά (η οικολογία, η φυλετική συνύπαρξη) μηνύματα μέσα από μια απλοϊκότατα κοριτσίστικη ιστορία.

H Parea ton Thavmaton

Απόλυτα παιδικό animation, η "Παρέα των Θαυμάτων" υπερασπίζεται διαχρονικά αλλά και μοντέρνα πολιτικά ορθά μηνύματα μέσα από μια απλοϊκότατα κοριτσίστικη ιστορία: Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθεια της καινούργιας φίλης της, όσο κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.
Ουδεμία ανησυχία. Από τη φιλία και την αλληλοκατανόηση ως τις οικολογικές ευαισθησίες και τη φυλετική συνύπαρξη, όλες οι θετικές ιδέες βρίσκουν εδώ τον εύκολο δρόμο προς τη δικαίωση, παρά τις απανωτές επιπολαιότητες του αφελούς και χαριτωμένου πρωταγωνιστικού διδύμου ενός σύγχρονου παραμυθιού αυστηρά για πρωτόβγαλτους –και θηλυκούς– σινεφίλ.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία, Λουξεμβούργο. 2022. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παρέα των Θαυμάτων

My Fairy Troublemaker
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 85 '
  • Καρολάιν Οριζέ

Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθειά της, αλλά κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Δείτε δωρεάν το punk ντοκιμαντέρ "Επιστροφή στην Κορυφή"

Ελεύθερα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το απολαυστικό ντοκιμαντέρ του Στρατή Χατζηελενούδα για τη θεαματικά ανάβαση ενός παραπληγικού πάνκη στην κορυφή του Ολύμπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/03/2023

Όλες οι εικόνες θα χαθούν | Είδαμε τα ντοκιμαντέρ των Πρεσιάδο και Ερνό και αναρωτιόμαστε μήπως είναι καλύτερα οι φιλόσοφοι να φιλοσοφούν και οι συγγραφείς να γράφουν

Μερικές σκέψεις με αφορμή το "Ορλάντο, η πολιτική μου αυτοβιογραφία", μια ντοκιμαντερίστικη εκδοχή στο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ από τον Πολ Πρεσιάδο, και τα "Χρόνια των Σούπερ 8" των Ανί Ερνό και Νταβίντ Ερνό-Μπριό που είδαμε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζει το "Short Film Hub"

Η διοργάνωση εγκαινιάζει μια νέα σειρά δράσεων που περιλαμβάνει επαγγελματικές συναντήσεις, workshops, σεμινάρια και συζητήσεις γύρω από τη βιομηχανία του σινεμά.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/3

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει ως Τζον Γουίκ παρέα με δέκα ακόμα κυκλοφορίες που προσεχώς θα βρουν τη θέση τους στις μαρκίζες.

Η μόνη ιρλανδική ταινία που πρέπει να δεις τη St. Patrick’s Day

Στο λυρικό "Song of Granite" συνοψίζεται η ψυχή της ιρλανδικής μουσικής παράδοσης και της εξαγνιστικής γοητείας του ανταμώματος στις παμπ.

Κυκλοφόρησε o "Κινηματογράφος 2022" από την Π.Ε.Κ.Κ

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου κυκλοφορεί για 30ή συνεχόμενη χρονιά την έκδοση "Κινηματογράφος", τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Όλα τα must-see της αγαπημένες τρικολόρ διοργάνωσης που επιστρέφει δυναμικά.