Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων

2

Αντιρατσιστική πολεμική περιπέτεια χωρίς κορώνες αλλά ούτε και κινηματογραφικές πρωτοτυπίες, γυρισμένη με τη b-movie χολιγουντιανή συνταγή του παλιού καλού καιρού.

Devotion

Στη γεμάτη ισχυρότατες ρατσιστικές προκαταλήψεις μεταπολεμική Αμερική, ο Τζέσι Μπράουν ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός ο οποίος κατάφερε να γίνει πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού. Η ιστορία του συνδυάζει λοιπόν τα στοιχεία ενός κοινωνικού δράματος και μιας πολεμικής περιπέτειας, μιας και ο νεαρός Τζέσι είδε τις διαρκείς προκλήσεις για να αποδείξει την αξία του να πολλαπλασιάζονται όταν μετατέθηκε στο μέτωπο του πολέμου της Κορέας.

Αν και δεν θα ήταν δύσκολο να παρασυρθεί από μια καταγγελτική και πολιτικά ορθή ατζέντα, το "Devotion" περιγράφει τα κατορθώματά του Μπράουν χωρίς κορώνες αλλά και δίχως κινηματογραφικές πρωτοτυπίες. Γυρισμένο – από τον Τζέι Ντι Ντίλαρντ του θρίλερ επιβίωσης "Sweetheart" - με τη b-movie χολιγουντιανή συνταγή του παλιού καλού καιρού, φροντίζει να είναι αποδεκτά σχηματικό στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων, προβλέψιμο στις αντιπαραθέσεις τους, διακριτικό στις αντιρατσιστικές βολές του (όσοι οι τραμπούκοι τόσοι και οι ανοιχτόμυαλοι Λευκοί) και "παραδοσιακά" θεαματικό στις αερομαχίες του, με τον Τζόναθαν Μέιτζορς ("Lovecraft country") να αποδεικνύεται μια εξαιρετική πρωταγωνιστική επιλογή.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 139΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων

Devotion
2
  • Πολεμική
  • 2022
  • Διάρκεια: 139 '
  • Τζέι Ντι Ντίλαρντ

Ο Τζέσι Μπράουν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού. Οι προκλήσεις για να αποδείξει την αξία του είναι διαρκείς και θα πολλαπλασιαστούν όταν μετατεθεί στο μέτωπο του πολέμου της Κορέας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.