Σώσε το Δέντρο

2

Τα ηχηρά οικολογικά μηνύματα κάνουν παιχνίδι σε ένα σχεδιαστικά απλό και ηθελημένα διδακτικό animation για θεατές προεφηβικής, αν όχι προσχολικής ηλικίας.

Sose_to_dendro

Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, το υποψήφιο για Γκόγια ισπανικό καρτούν των Ίκερ Άλβαρεζ και Χαϊζέα Πάστορ υπερασπίζεται εξ αρχής το ηχηρό οικολογικό μήνυμά του, το οποίο προπαγανδίζει μια σχηματική και απόλυτα προβλέψιμη πλοκή: ο "εκσυγχρονιστής" δήμαρχος μιας πόλης, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος της χώρας, θέλει να κόψει τα δέντρα του μεγάλου πάρκου της, αλλά η μικρή κόρη του και τα ξωτικά που τα προστατεύουν συνασπίζονται για να τον σταματήσουν.

Σχεδιαστικά απλό και ηθελημένα διδακτικό animation, το "Σώσε το Δέντρο" γίνεται όσο πρέπει συγκινητικό, αγωνιώδες, χιουμοριστικό και… μουσικοχορευτικό χρειάζεται για να ευαισθητοποιήσει θεατές προεφηβικής, αν όχι προσχολικής ηλικίας. Πετυχημένο στην εκπαιδευτική αποστολή του, παραμένει λιτό και ταπεινό στις κινηματογραφικές φιλοδοξίες του.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ισπανία. 2021. Διάρκεια: 74΄. Διανομή: MIKROKOSMOS

Περισσότερες πληροφορίες

Σώσε το Δέντρο

Salvar el Arbol
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 74 '
  • Ίκερ Αλβάρεζ

Ο δήμαρχος μιας πόλης θέλει να κόψει τα δέντρα ενός μεγάλου πάρκου, αλλά η μικρή κόρη του και τα ξωτικά που τα προστατεύουν συνασπίζονται εναντίον του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.