Το Μενού

3

Το κραυγαλέα κυνικό χιούμορ ανακατεύεται με τη χειροπιαστή αγωνία, σε μια κινηματογραφική συνταγή που λειτουργεί καλύτερα ως σαρδόνια κωμωδία παρά ως ταξικό θρίλερ, αφήνοντας ωστόσο μια ψυχαγωγική επίγευση.

to_menou_kritiki

Ως σκηνοθέτης του τηλεοπτικού "Succession", ο Μαρκ Μάιλοντ έχει εντρυφήσει στις περιπλοκότητες που βρίσκονται στην καρδιά της ψυχοσύνθεσης της μεγαλοαστικής τάξης. Τώρα, περνά στην "ταξική αντεπίθεση" απογυμνώνοντας εκδικητικά τη μιαρότητα των προνομιούχων, διαμέσου του λουσάτου κόσμου της υψηλής γαστρονομίας. Όλα ξεκινούν όταν ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί. Αγνοεί, όμως, ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς μενού περιλαμβάνει μερικές αιμοβόρες εκπλήξεις.

to_menou_erxodai

Στο πνεύμα του "Τριγώνου της Θλίψης", ο Μάιλοντ επιτίθεται στην απληστία των εξωφρενικά πλουσίων, απογυμνώνοντας το επιφανειακό πνεύμα και την αχόρταγη, πλην ακαλλιέργητη φύση τους. Μπορεί οι πολιτικές προθέσεις του να είναι αμφίσημες στην ουσία τους, ωστόσο αποφεύγουν τις διδακτικές ευκολίες, επενδύοντας περισσότερο στο μακάβριο σασπένς παρά στην κοινωνική καταγγελία. Έτσι, στην ταινία ανακατεύεται το κραυγαλέα κυνικό χιούμορ με τη χειροπιαστή αγωνία, σε μια κινηματογραφική συνταγή που λειτουργεί καλύτερα ως σαρδόνια κωμωδία παρά ως ταξικό θρίλερ, αφήνοντας στο τέλος μια ψυχαγωγική επίγευση.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μενού

The Menu
3
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 106 '
  • Μαρκ Μάιλοντ

Ένα νεαρό ζευγάρι κλείνει τραπέζι σε ένα αυστηρά πριβέ υπερπολυτελές εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό απομονωμένο νησί, αγνοώντας ότι το ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς μενού περιλαμβάνει αιμοβόρες εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.