Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

2

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

O_erotas_ta_allazei_ola

Σύζυγος του ηθοποιού Ντένις Λίρι, η Αν Λίρι είναι μια αρθρογράφος και συγγραφέας η οποία μετέφερε στο μυθιστόρημά της "The good house" πολλές από τις προσωπικές της εμπειρίες. Κυρίως τις αναμνήσεις της από τα παιδικά της χρόνια στην Νέα Αγγλία και την εξάρτησή της από το αλκοόλ. Υπάρχει λοιπόν μια ειλικρινής εξομολογητική διάθεση στο λογοτεχνικό πρώτο υλικό, το οποίο αξιοποιείται στην κινηματογραφική μεταφορά του με έναν ευρηματικό τρόπο. Η ηρωίδα μας, η Χίλντι, αποκαλύπτει συχνά πυκνά τις σκέψεις της μιλώντας απευθείας στην κάμερα, ακόμα και στη μέση μιας συζήτησης ή μιας οικογενειακής γιορτής, δίνοντας μια πολύ πιο άμεση και παιχνιδιάρικη διάσταση στην αφήγηση off.

Έχοντας πατήσει τα 60 της, η Χίλντι Γκουντ είναι μια χωρισμένη κτηματομεσίτρια που ζει σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη της Μασαχουσέτης. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα επαγγελματικά της προβλήματα, να φροντίσει τις δυο ενήλικες κόρες της και κυρίως να ελέγξει τον αλκοολισμό της, με το ποτό να είναι η (κρυφή) διέξοδός της από μια φαινομενικά τακτοποιημένη, αλλά ουσιαστικά μοναχική και καταθλιπτική καθημερινότητα.

Τυπική δραματική κομεντί, το "Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα" διηγείται την εκ μέρους της διαχείριση της δεύτερης ευκαιρίας, αφού μια σειρά από αναποδιές θα τη φέρουν μπροστά στην αναγκαστική παραδοχή της αληθινής κατάστασής της. Ένας παλιός έρωτας που θα αναθερμανθεί θα αποτελέσει τον καταλύτη, με την ταινία των Μάγια Φορμπς ("Οικογενειακές Ανισορροπίες") και Γουάλας Γουολοντάρσκι ("Seeing Other People") να περιγράφει διακριτικά, μα εύστοχα, τη μεσοαστική πραγματικότητα της εκσυγχρονισμένης επαρχιακής (και λευκής) Αμερικής και να εκμεταλλεύεται την πρωταγωνιστική παρουσία της Σιγκούρνι Γουίβερ. Μιας ηθοποιού που πατά εξίσου καλά σε κωμικές και δραματικές νότες, τσαλακώνοντας συγκινητικά τη σικάτη εικόνα της.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

The Good House
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 114 '
  • Γουάλας Γουολοντάρσκι

Μια χωρισμένη κτηματομεσίτρια που ζει σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη της Μασαχουσέτης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα επαγγελματικά της προβλήματα και τον εθισμό της στο αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.