Χάρηκα που σας Γνώρισα

2

Ένα ετερόκλητο ποτ πουρί κινηματογραφικών στιλ σε μια παιχνιδιάρικη αλλά άνοστη συνταγή.

harika_pou_sas_gnorisa

Ένας αγαθός εισοδηματίας, μια γοητευτική νύφη που εμφανίζεται από το πουθενά και η καχύποπτη μητέρα του θα έρθουν σε σύγκρουση όταν η τελευταία θα προσλάβει έναν ντετέκτιβ για να ανακαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της νεαρής και να διασφαλίσει την τύχη της μεγάλης οικογενειακής κληρονομιάς. Το στερεότυπο της κακιάς –ενδεχομένως θανάσιμης– πεθεράς που δεν χωνεύει την εκλεκτή του γιου της επιστρατεύεται σε πλήρη ισχύ, πλαισιωμένο από πολυποίκιλα υφολογικά συστατικά, σε μια παιχνιδιάρικη συνταγή από την οποία, απροσδόκητα, λείπει η νοστιμιά.

Το φιλμ φέρεται άλλοτε ως ανάλαφρη κομεντί, ενίοτε ως αγωνιώδες μυστήριο και άλλοτε ως κοινωνική σάτιρα, χωρίς ωστόσο το υλικό του να δένει αρμονικά. Οι αφελώς ρομαντικές νότες της ταινίας προκαλούν αμηχανία παρά γλυκύτητα, ενώ οι στιγμές που ο Αντονίν Περετζάτκο ειρωνεύεται τον κυνισμό των εύπορων τάξεων αφήνουν μια ξινή επίγευση. Η τσαχπινιά της σκηνοθεσίας του ανακατεύεται με ευκαιριακές "μπηχτές" στον μοντέρνο εναγκαλισμό των Γάλλων με το νεοφιλελευθερισμό, ανακόπτοντας τη φορά μιας ανάλαφρης κωμωδίας που διαθέτει μεν χαριτωμένη αισθητική, αλλά όχι και μια ξεχωριστή κινηματογραφική πρόταση που να μη λησμονιέται αμέσως.

Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Χάρηκα που σας Γνώρισα

La Pièce Rapportée
2
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 86 '
  • Αντονίν Περετζάτκο

Ένας αγαθός εισοδηματίας, μια γοητευτική νύφη που εμφανίζεται από το πουθενά και η καχύποπτη μητέρα του θα έρθουν σε σύγκρουση όταν η τελευταία θα προσλάβει έναν ντετέκτιβ για να ανακαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της νεαρής και να διασφαλίσει την τύχη της μεγάλης οικογενειακής κληρονομιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".