Πτώση

1,5

Αφηγηματικό στοίχημα μιας απλής, μονοδιάστατα αγωνιώδους ιδέας, η οποία αποδεικνύεται σεναριακά ισχνή για να εκπλήξει.

Ptosi

Έχοντας συνεργαστεί στις αδιάφορες περιπέτειες "The Tournament" (2009) και "Final Score" (2018), οι Τζόναθαν Φρανκ και Σκοτ Μαν συνυπογράφουν τώρα σεναριακά ένα αρχικά ενδιαφέρον αφηγηματικό στοίχημα. Δύο χαρακτήρες, μια απλή πλοκή κι ένα μόνο διακύβευμα (επιβίωσης): οι Μπέκι και Χάντερ, φίλες και ορειβάτισσες με τραυματικό παρελθόν (ο σύζυγος της πρώτης σκοτώθηκε σε κοινή τους ανάβαση), αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή μιας εγκαταλελειμμένης στη μέση της ερήμου κεραίας 600 μέτρων. Θα δυσκολευτούν, αλλά θα φτάσουν στο στόχο τους, εκεί όμως θα διαπιστώσουν πως δεν έχουν τρόπο να κατέβουν.

Μια στεγνή, μονοδιάστατα αγωνιώδης ιδέα, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για μια σειρά από πλάνα που κόβουν την ανάσα, αποδεικνύεται σεναριακά ισχνή –και ερμηνευτικά εντελώς ανεπαρκής– για να εκπλήξει. Όσα ατού και να τραβήξει από το μανίκι της, αυτό το μπιμουβάδικης κοπής θρίλερ περιστρέφεται διαρκώς γύρω από το ίδιο εύρημα, το οποίο μετά από δυο τρεις μικροεκπλήξεις ξεπέφτει υποχρεωτικά(;) σε μελοδραματικές λύσεις, μια "ανατροπή" φτηνής έμπνευσης και ένα άνευρης κορύφωσης φινάλε.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Πτώση

Fall
1,5
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 107 '
  • Σκοτ Μαν

Δυο φίλες αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν σε μια εγκαταλελειμμένη στη μέση της ερήμου κεραία 600 μέτρων. Όταν φτάνουν στην κορυφή της, όμως, διαπιστώνουν πως δεν έχουν τρόπο να κατέβουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Υπέροχες Μέρες

Μια αίσθηση ζεν κυριαρχεί σ' αυτό το μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα, το οποίο αποκαλύπτει πλάνο πλάνο έναν κόσμο τυλιγμένο σε μια βαθιά αστική μελαγχολία. Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας και βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
22/02/2024

Εκεί που το Κακό Παραμονεύει

Ενδιαφέρουσες ιδέες ενσωματώνονται πειστικά στους κανόνες μιας ταινίας τρόμου, η οποία προσπαθεί να χειριστεί εναλλακτικά το κλισέ του δαιμονισμού.

Ένα Τέλος και Μια Αρχή

Δράμα επιβίωσης που αγγίζει τα όρια του θρίλερ. Ρεαλιστική περιγραφή, στέρεες ερμηνείες, αφηγηματική αναποφασιστικότητα.

Το Χέρι της Θείας Δίκης

Αφόρητα προβλέψιμο νεονουάρ που προσπαθεί να "παίξει βρόμικα", αλλά πώς να τα καταφέρει με την Άντι ΜακΝτάουελ ως βλάχα, σαδίστρια αρχιδολοφόνο;

Εμπόλεμη Ζώνη

Εντυπωσιακά κινηματογραφημένη δράση και εικονογραφία που συναρπάζει καλλωπίζουν μια ελαττωματική περιπέτεια με χαλασμένη ηθική πυξίδα.

Η Μητέρα του Σταθμού

Ιστορία, κοινωνιολογία και πολιτική συμπυκνώνονται σε μια σειρά εξομολογητικών καταθέσεων, διασταυρώνοντας προσωπικά βιώματα και πατριδογνωσία.

Ladies in Waiting

Χλιαρό, αλλά κατά στιγμές συγκινητικό χρονικό, το οποίο αμφισβητεί ισχυρές προκαταλήψεις περί κανονικότητας.