Οι Γέφυρες του Μάντισον

4

Μια από τις πιο συγκινητικές ερωτικές ιστορίες του σύγχρονου Χόλιγουντ, υπόδειγμα σεναριακής ευαισθησίας (διασκευή ενός λογοτεχνικού μπεστ σέλερ), σκηνοθετικής οικονομίας και ερμηνευτικής μεγαλοπρέπειας.

Oi_Gefyres_tou_Madison

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ταινίες δράσης, το μοναδικό ερωτικό δράμα το οποίο έχει σκηνοθετήσει στην καριέρα του ο Κλιντ Ίστγουντ είναι ένα από τα πιο συγκινητικά love story του σύγχρονου Χόλιγουντ. Αναγνωρίζοντας στο μπεστ σέλερ του Ρόμπερτ Τζέιμς Γουόλερ, το οποίο διασκεύασε σεναριακά ο Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενίζ ("Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς", "Ο Γητευτής των Αλόγων"), τις πολλαπλές σιωπηλές δυνατότητες που αφήνει η λογοτεχνική περιγραφή στην κινηματογραφική κάμερα, ο Ίστγουντ δίνει εδώ ρεσιτάλ στιβαρής αφήγησης και σκηνοθετικής οικονομίας, διηγούμενος την πιο απλή εκδοχή του ενήλικου boy meets girl: το καλοκαίρι του 1965 κι ενώ η οικογένειά της απουσιάζει, μια επαρχιώτισσα νοικοκυρά γνωρίζει ένα γοητευτικό φωτογράφο που έχει έρθει για τέσσερις μέρες στα μέρη τους, θέλοντας να φωτογραφίσει τις γέφυρες του Μάντισον. Η αποθέωση του καθαρού σινεμά, καθώς βλέμματα, σιωπές, διακριτικές χειρονομίες και απέραντα γραφικά τοπία συμπυκνώνουν με αθόρυβη μεγαλοπρέπεια (όπως ακριβώς ερμηνεύει και η υποψήφια για Όσκαρ Μέριλ Στριπ το ρόλο της) συναισθηματικά διλήμματα, υπαρξιακούς στοχασμούς και αξίες ζωής.

ΗΠΑ. 1995. Διάρκεια: 135΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Γέφυρες του Μάντισον

The Bridges of Madison County
4
  • Δραματική
  • 1995
  • Διάρκεια: 135 '
  • Κλιντ 'Ιστγουντ

Το καλοκαίρι του 1965 κι ενώ η οικογένειά της απουσιάζει, μια επαρχιώτισσα νοικοκυρά γνωρίζει ένα γοητευτικό φωτογράφο που έχει έρθει για τέσσερις μέρες στα μέρη τους, θέλοντας να φωτογραφίσει τις γέφυρες του Μάντισον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.