Δολοφόνος για Γέλια

3

Μια ξεπερασμένη σήμερα ματιά πάνω στη μάχη των φυλών, πλην όμως άκρως διασκεδαστική χάρη στο άπαιχτο κωμικό τακτ του αμίμητου Πίτερ Σέλερς.

dolofonos_gia_gelia_kritiki

Ήθη και έθιμα, παράδοση και εκσυγχρονισμός συγκρούονται στο φιλμ του σπουδαίου κωμικού σκηνοθέτη Τσαρλς Κράιτον ("Η Συμμορία των Εντιμοτάτων", "Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα"). Η ζωή σε μια ήσυχη σκοτσέζικη βιοτεχνία διαταράσσεται από την άφιξη μιας Αμερικανίδας επενδύτριας, η οποία επιχειρεί μανιωδώς να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις. Σύντομα οι εργαζόμενοι αγανακτούν, ιδίως ο λογιστής, ο οποίος αποφασίζει να πάρει ακραία μέτρα για να τη σταματήσει.

Ο Κράιτον επιχειρεί ένα παιχνιδιάρικο, αν και ξεπερασμένο σήμερα σχόλιο πάνω στη μάχη των φύλων, αλλά χωρίς να έχει πάντα το χιούμορ που διατηρεί συμπαγείς άλλες ταινίες του. Όμως, χάρη στο αμίμητο κωμικό τακτ του πρωταγωνιστή Πίτερ Σέλερς, το φιλμ αποζημιώνει με μια διασκεδαστική κορύφωση στην τελευταία πράξη, όπου ο ηθοποιός σολάρει απολαυστικά.

Αγγλία. 1960. Α/Μ. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Δολοφόνος για Γέλια

The Battle of the Sexes
3
  • Κωμωδία
  • 1960
  • Διάρκεια: 81 '
  • Τσαρλς Κράιτον

Η μανία μιας Αμερικανίδας επενδύτριας να εκσυγχρονίσει μια παραδοσιακή σκοτσέζικη βιοτεχνία, τη φέρνει αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους και ιδίως με το λογιστή, ο οποίος αποφασίζει να λάβει ακραία μέτρα για να τη σταματήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.