Δολοφόνος για Γέλια

3

Μια ξεπερασμένη σήμερα ματιά πάνω στη μάχη των φυλών, πλην όμως άκρως διασκεδαστική χάρη στο άπαιχτο κωμικό τακτ του αμίμητου Πίτερ Σέλερς.

dolofonos_gia_gelia_kritiki

Ήθη και έθιμα, παράδοση και εκσυγχρονισμός συγκρούονται στο φιλμ του σπουδαίου κωμικού σκηνοθέτη Τσαρλς Κράιτον ("Η Συμμορία των Εντιμοτάτων", "Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα"). Η ζωή σε μια ήσυχη σκοτσέζικη βιοτεχνία διαταράσσεται από την άφιξη μιας Αμερικανίδας επενδύτριας, η οποία επιχειρεί μανιωδώς να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις. Σύντομα οι εργαζόμενοι αγανακτούν, ιδίως ο λογιστής, ο οποίος αποφασίζει να πάρει ακραία μέτρα για να τη σταματήσει.

Ο Κράιτον επιχειρεί ένα παιχνιδιάρικο, αν και ξεπερασμένο σήμερα σχόλιο πάνω στη μάχη των φύλων, αλλά χωρίς να έχει πάντα το χιούμορ που διατηρεί συμπαγείς άλλες ταινίες του. Όμως, χάρη στο αμίμητο κωμικό τακτ του πρωταγωνιστή Πίτερ Σέλερς, το φιλμ αποζημιώνει με μια διασκεδαστική κορύφωση στην τελευταία πράξη, όπου ο ηθοποιός σολάρει απολαυστικά.

Αγγλία. 1960. Α/Μ. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Δολοφόνος για Γέλια

The Battle of the Sexes
3
  • Κωμωδία
  • 1960
  • Διάρκεια: 81 '
  • Τσαρλς Κράιτον

Η μανία μιας Αμερικανίδας επενδύτριας να εκσυγχρονίσει μια παραδοσιακή σκοτσέζικη βιοτεχνία, τη φέρνει αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους και ιδίως με το λογιστή, ο οποίος αποφασίζει να λάβει ακραία μέτρα για να τη σταματήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.