Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα

2

Ο καθόλου διακριτικός διδακτισμός της εγκλωβίζει την ταινία σε μια επιφανειακή διαχείριση των όσων σημαντικών θέλει να πει.

i_oikogeneia_tou_megalopatousa

Ο Μεγαλοπατούσας έχει πια επιστρέψει στην οικογένειά του, αλλά τη βλέπει ελάχιστα λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του. Ο γιος του, Άνταμ, επιθυμεί τη συντροφιά του, ωστόσο παράλληλα βιώνει τα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας. Η ψυχολογία του θα κλονιστεί, όταν θα αποφασίσει να ακολουθήσει τον πατέρα του σε μια ακτιβιστική αποστολή με στόχο την ανατροπή των σχεδίων μιας πετρελαϊκής εταιρείας, η οποία απειλεί το περιβάλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο φιλμ, το σίκουελ διατηρεί τη χαλαρή του διάθεση απέναντι στο μείζον ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής. Και ενώ οι πλάκες απευθύνονται σε πολύ νεαρό κοινό, εκείνο που κάνει τελικά την ταινία να λησμονείται εύκολα είναι ο περιττός και ελάχιστα διακριτικός διδακτισμός της.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Βέλγιο, Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα

Bigfoot Family
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Μπεν Στάσεν

Ο Άνταμ προσπαθεί να εγκληματιστεί στη νέα ζωή με τον πολυάσχολο πατέρα του Μεγαλοπατούσα, όταν αποφασίζει να τον ακολουθήσει σε μια ακτιβιστική αποστολή με στόχο την ανατροπή των σχεδίων μιας πετρελαϊκής εταιρείας που απειλεί το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το "Trainspotting" γιορτάζει τα 30 με προβολές σε 4Κ αποκατεστημένη κόπια

Το ορόσημο του βρετανικού σινεμά των 90s και της σύγχρονης ποπ κουλτούρας επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες γιορτάζοντας 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2026

10 ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ που δεν έχουν (σχεδόν) κανένα ψεγάδι

Ο "μετρ του σασπένς" γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 13 Αυγούστου 1899. Με αφορμή τη γενέθλια μέρα του, θυμόμαστε δέκα ταινίες που παίρνουν 5 αστεράκια και αποδεικνύουν γιατί ο Άλφρεντ Χίτσκοκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 13 Αυγούστου.

Οι Ψίθυροι

Τολμηρή για τα χολιγουντιανά δεδομένα της εποχής και υποψήφια για πέντε Όσκαρ διασκευή θεατρικού έργου της Λίλιαν Χέλμαν. Ένα σκηνοθετικό και δραματικό κομψοτέχνημα.

Zabriskie Point

Η παρεξηγημένη τότε, πρώτη ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι σε αμερικανικό έδαφος, επιφυλάσσει εικαστική τόλμη κι ένα μοναδικό soundtrack από τους Pink Floyd.

Ο Θεός Ελέφαντας

Ένα βραδυφλεγές whodunit με εξαιρετική σκηνοθετική ματιά, χωρίς βιασύνες και σεναριακά πασαλείμματα.

Η Φήμη

Με μια ξεκάθαρη σκηνοθετική ματιά στη μόλις δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Κεντ Τζόουνς καταφέρνει να αποτυπώσει την αίσθηση μιας εποχής που έχει φύγει ανεπιστρεπτί.