Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα

2

Ο καθόλου διακριτικός διδακτισμός της εγκλωβίζει την ταινία σε μια επιφανειακή διαχείριση των όσων σημαντικών θέλει να πει.

i_oikogeneia_tou_megalopatousa

Ο Μεγαλοπατούσας έχει πια επιστρέψει στην οικογένειά του, αλλά τη βλέπει ελάχιστα λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του. Ο γιος του, Άνταμ, επιθυμεί τη συντροφιά του, ωστόσο παράλληλα βιώνει τα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας. Η ψυχολογία του θα κλονιστεί, όταν θα αποφασίσει να ακολουθήσει τον πατέρα του σε μια ακτιβιστική αποστολή με στόχο την ανατροπή των σχεδίων μιας πετρελαϊκής εταιρείας, η οποία απειλεί το περιβάλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το πρώτο φιλμ, το σίκουελ διατηρεί τη χαλαρή του διάθεση απέναντι στο μείζον ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής. Και ενώ οι πλάκες απευθύνονται σε πολύ νεαρό κοινό, εκείνο που κάνει τελικά την ταινία να λησμονείται εύκολα είναι ο περιττός και ελάχιστα διακριτικός διδακτισμός της.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Βέλγιο, Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα

Bigfoot Family
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Μπεν Στάσεν

Ο Άνταμ προσπαθεί να εγκληματιστεί στη νέα ζωή με τον πολυάσχολο πατέρα του Μεγαλοπατούσα, όταν αποφασίζει να τον ακολουθήσει σε μια ακτιβιστική αποστολή με στόχο την ανατροπή των σχεδίων μιας πετρελαϊκής εταιρείας που απειλεί το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.