Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Νεκρό Τηλέφωνο

2

Οι ημιτελώς αρθρωμένες σκηνοθετικές προθέσεις και ένα σενάριο διάτρητο από λογικά κενά αποδυναμώνουν τις σκηνές τρόμου, αδικώντας έτσι την πιο ανατριχιαστική ερμηνεία στην καριέρα του Ίθαν Χοκ.

nekro_tilefono

Σε μια επαρχιακή πόλη των αμερικανικών 70s ένα αγόρι απάγεται από ένα μανιακό, ο οποίος τον αιχμαλωτίζει σε ένα υπόγειο. Μόνη ελπίδα σωτηρίας η αδερφή του, που είναι αποφασισμένη να τον βρει. Μια απλή και ξεκάθαρη πλοκή, όπως η παραπάνω, είναι πάντα καλός σύμμαχος ενός horror movie. Εκείνα που θα το κάνουν πραγματικά ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι όσα αδιόρατα πλαισιώνουν τη δράση και κυρίως τον τρόμο που "απλώνει" στη μεγάλη οθόνη.

Ο έμπειρος στο είδος Σκοτ Ντέρικσον ("Sinister") εφευρίσκει τα συστατικά που από τη μία θα έκαναν χειροπιαστές τις ανατριχίλες και από την άλλη θα προσέδιδαν βάθος στους χαρακτήρες, όπως η απεικόνιση της απαγωγής ως απόπειρα επούλωσης των πληγών των ηρώων, η ασύντακτη σκηνοθεσία του όμως υποβαθμίζει το συναισθηματικό βάρος τους. Διότι όταν δεν ξοδεύει σκηνές σε διαλόγους-επεξηγήσεις ενός σεναρίου διάτρητου από λογικά κενά, αναπτύσσει ημιτελώς την ταινία σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αυτή άλλοτε υιοθετεί ύφος μεταφυσικού τρόμου, άλλοτε θρίλερ μυστηρίου κι άλλοτε περιπέτειας επιβίωσης, σε μια απόπειρα να αποκτήσει αισθητική ταυτότητα… εν κινήσει, αδυνατώντας έτσι να υποβάλει με την ατμόσφαιρά της. Βέβαια, η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία αφορά τον κακό της υπόθεσης που ενσαρκώνει ανατριχιαστικά ο Ίθαν Χοκ. Ο οποίος μπορεί να είναι ιδανικός στο ρόλο, αλλά καλείται να διαχειριστεί έναν προχειρογραμμένο χαρακτήρα με αδόκιμα αμφίσημες προθέσεις, που το μόνο αυθεντικά τρομακτικό πάνω του είναι η μάσκα που φοράει...

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Νεκρό Τηλέφωνο

The Black Phone
2
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 104 '
  • Σκοτ Ντέρικσον

Σε μια αμερικανική επαρχιακή πόλη, ένα αγόρι πέφτει θύμα απαγωγής από έναν μανιακό, έχοντας ως μόνη ελπίδα για να σωθεί την αποφασισμένη αδερφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες-σταθμοί του Έλβις Πρίσλεϊ

Μια αναδρομή στον κινηματογραφικό μύθο του "Βασιλιά" με αφορμή τη βιογραφική ταινία "Elvis", η οποία φέρει την υπογραφή του σικάτου Μπαζ Λούρμαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/06/2022

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μιλά για τη νέο-γουέστερν "Αγέλη Προβάτων"

Μια ομάδα αντρών αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τους τοκογλύφους της με φόντο την ελληνική επαρχία και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μιλά στο "α" για την πολυβραβευμένη ταινία του που κυκλοφορεί στις αίθουσες.

Elvis

Βιογραφία-τζουκμπόξ σε αφηγηματική φρενίτιδα, η οποία μετά την πρώτη ώρα (έχει άλλη μιάμιση) μπουκώνει και εξαντλείται. Δεν της λείπουν οι ιδέες, σε αντίθεση με την αίσθηση του μέτρου, ενώ οι πολιτιστικές και κοινωνικοπολιτικές παρατηρήσεις της είναι εξαιρετικά ρηχές.

Αγέλη Προβάτων

Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Ίρις β΄ ανδρικού ρόλου (Άρης Σερβετάλης) για έναν ενδιαφέροντα, αν και κατά στιγμές αμήχανο συνδυασμό αγροτικού δράματος, crime thriller και κοινωνικού σχολίου.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας

Μία από τις πιο ειλικρινείς, βαθιά ρομαντικές και αδυσώπητα σκληρές "βόλτες στη σκοτεινή πλευρά" του αμερικανικού ονείρου, η οποία χάρισε Όσκαρ ερμηνείας στον Νίκολας Κέιτζ.

Updated | Έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/6

Ο "βασιλιάς" Έλβις Πρίσλεϊ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Τέλειο Αφεντικό

Ιστορικό ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα ισπανικά βραβεία Γκόγια για μια "ύπουλη", καυστική και πολιτικά εύστοχη μαύρη σάτιρα της καπιταλιστικής ψυχολογίας με ερμηνευτικό ρεσιτάλ από τον Χαβιέρ Μπαρδέμ.