Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο

2

Διασκεδαστικά προβλήματα δέσμευσης ταλαιπωρούν μια στρωτή και συγκαταβατική, ελάχιστα πρωτότυπη κωμωδία καθυστερημένης ενηλικίωσης από το σκηνοθέτη των «Το Κόλπο του Αιώνα» και «Χωρίς Παιδιά».

Simera_ftiaxnoume_ton_kosmo1

Ενήλικοι άντρες που εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά είναι οι αγαπημένοι κινηματογραφικοί ήρωες του Αργεντίνου Άριελ Βίνογκραντ ("Χωρίς Παιδιά", "10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά", "Το Κόλπο του Αιώνα"), ο οποίος βρίσκει ακόμα έναν στο πρόσωπο του Νταβίντ "ο Έλληνας" Σαμαράς. Παραγωγού ενός άθλιου, μα επιτυχημένου τηλεοπτικού reality show, ο οποίος μετά τον ξαφνικό θάνατο της πρώην συζύγου του μαθαίνει πως ο εννιάχρονος γιος του δεν είναι δικό του παιδί. Ανέκαθεν ανεύθυνος ως γονιός, νιώθει πως δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον μικρό Μπενίτο, εκείνος όμως τον πείθει να βρουν μαζί τον βιολογικό του πατέρα.

Ο Βίνογκραντ βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στοιχείο του, μιας και διασκεδαστικά προβλήματα δέσμευσης ταλαιπωρούν μια στρωτή και συγκαταβατική, ελάχιστα πρωτότυπη κωμωδία καθυστερημένης ενηλικίωσης. Οι σατιρικές βολές της στην τηλεοπτική πραγματικότητα είναι επιτυχημένες, κάποιοι περιφερειακοί χαρακτήρες έχουν την πλάκα τους, αλλά όλα μοιάζουν ν’ ακολουθούν εδώ τη χιουμοριστική πεπατημένη, χωρίς η χημεία του αρσενικού πρωταγωνιστικού διδύμου να βοηθά κωμικά ή συγκινητικά.

Αργεντινή. 2022. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο

Hoy Se Arregla el Mundo / Today We Fix The World
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 113 '
  • Άριελ Γουίνογκραντ

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της πρώην συζύγου του, ο Νταβίντ «ο Έλληνας» Σαμαράς, παραγωγός ενός τηλεοπτικού reality show, μαθαίνει πως ο εννιάχρονος γιος του δεν είναι δικό του παιδί. Ανεύθυνος ως γονιός, νιώθει πως δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον μικρό Μπενίτο, εκείνος όμως τον πείθει να βρουν μαζί τον βιολογικό του πατέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.