Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

2

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

ouistreham «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους»

Το 2010, όταν η δημοσιογράφος Φλοράνς Ομπενάς κυκλοφορούσε το βιβλίο "Quai de Ouistreham", οι οδυνηρές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ποιότητα ζωής των λαϊκών τάξεων μόλις είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητές. Έτσι, το βιβλίο στο οποίο η Ομπενάς περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να ζήσει μεταξύ ανεργίας και προσωρινών δουλειών υπήρξε αποκαλυπτικό για τις συνθήκες εργασιακής επισφάλειας που επικρατούν στη Γαλλία.

Αυτές μεταφέρονται τώρα στο σινεμά, με τη Ζιλιέτ Μπινός στον κεντρικό ρόλο, ως συγγραφέα που προσποιείται την καθαρίστρια για να εμπνευστεί το επόμενο μυθιστόρημά της που θα δώσει φωνή στους αφανείς βασανισμένους. Οι ευαίσθητες ισορροπίες της πλοκής απαιτούν τη διαχείριση ενός δεινού αφηγητή, κάτι που δεν είναι ο σκηνοθέτης Εμανουέλ Καρέρ. Διότι, παρά τις ειλικρινείς προθέσεις του, δεν αποφεύγει να προσεγγίσει με εξωτικό τρόπο τους εργάτες, σαν όντα που έχουν ανάγκη έναν προνομιούχο "σωτήρα" για να νιώσουν υπαρκτά. Στο ενδιάμεσο, δίνει περισσότερο βάρος στον ευκαιριακό συναισθηματισμό, προδίδοντας έτσι την αφέλειά του και περιορίζοντας την ερμηνευτική δύναμη μιας σταθερά υποδειγματικής Μπινός.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: SPENTZOS FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ouistreham
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Εμανουέλ Καρέρ

Μια συγγραφέας προσποιείται την καθαρίστρια, ώστε βιώνοντας τις δυσάρεστες εργασιακές συνθήκες να εμπνευστεί την ιστορία του νέου βιβλίου της, που θα βοηθήσει τις «συναδέλφισσές» της, οι οποίες ωστόσο αγνοούν την πραγματική της ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μιλά για τη νέο-γουέστερν "Αγέλη Προβάτων"

Μια ομάδα αντρών αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τους τοκογλύφους της με φόντο την ελληνική επαρχία και ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μιλά στο "α" για την πολυβραβευμένη ταινία του που κυκλοφορεί στις αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/06/2022

Elvis

Βιογραφία-τζουκμπόξ σε αφηγηματική φρενίτιδα, η οποία μετά την πρώτη ώρα (έχει άλλη μιάμιση) μπουκώνει και εξαντλείται. Δεν της λείπουν οι ιδέες, σε αντίθεση με την αίσθηση του μέτρου, ενώ οι πολιτιστικές και κοινωνικοπολιτικές παρατηρήσεις της είναι εξαιρετικά ρηχές.

Αγέλη Προβάτων

Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Ίρις β΄ ανδρικού ρόλου (Άρης Σερβετάλης) για έναν ενδιαφέροντα, αν και κατά στιγμές αμήχανο συνδυασμό αγροτικού δράματος, crime thriller και κοινωνικού σχολίου.

Αφήνοντας το Λας Βέγκας

Μία από τις πιο ειλικρινείς, βαθιά ρομαντικές και αδυσώπητα σκληρές "βόλτες στη σκοτεινή πλευρά" του αμερικανικού ονείρου, η οποία χάρισε Όσκαρ ερμηνείας στον Νίκολας Κέιτζ.

Νεκρό Τηλέφωνο

Οι ημιτελώς αρθρωμένες σκηνοθετικές προθέσεις και ένα σενάριο διάτρητο από λογικά κενά αποδυναμώνουν τις σκηνές τρόμου, αδικώντας έτσι την πιο ανατριχιαστική ερμηνεία στην καριέρα του Ίθαν Χοκ.

Updated | Έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/6

Ο "βασιλιάς" Έλβις Πρίσλεϊ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Έμα Τόμσον μιλά στο "α" για τον πιο αποκαλυπτικό ρόλο της καριέρας της

Με αφορμή την ταινία "Καλή Τύχη Λίο Γκράντε" η οσκαρική ηθοποιός ανοίγεται σχετικά με το χαρακτήρα που υποδύεται, μία γυναίκα που προσπαθεί να εξοικειωθεί με τη σεξουαλικότητά της συναντώντας μυστικά ένα σεξεργάτη.