Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

2

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

ouistreham «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους»

Το 2010, όταν η δημοσιογράφος Φλοράνς Ομπενάς κυκλοφορούσε το βιβλίο "Quai de Ouistreham", οι οδυνηρές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ποιότητα ζωής των λαϊκών τάξεων μόλις είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητές. Έτσι, το βιβλίο στο οποίο η Ομπενάς περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να ζήσει μεταξύ ανεργίας και προσωρινών δουλειών υπήρξε αποκαλυπτικό για τις συνθήκες εργασιακής επισφάλειας που επικρατούν στη Γαλλία.

Αυτές μεταφέρονται τώρα στο σινεμά, με τη Ζιλιέτ Μπινός στον κεντρικό ρόλο, ως συγγραφέα που προσποιείται την καθαρίστρια για να εμπνευστεί το επόμενο μυθιστόρημά της που θα δώσει φωνή στους αφανείς βασανισμένους. Οι ευαίσθητες ισορροπίες της πλοκής απαιτούν τη διαχείριση ενός δεινού αφηγητή, κάτι που δεν είναι ο σκηνοθέτης Εμανουέλ Καρέρ. Διότι, παρά τις ειλικρινείς προθέσεις του, δεν αποφεύγει να προσεγγίσει με εξωτικό τρόπο τους εργάτες, σαν όντα που έχουν ανάγκη έναν προνομιούχο "σωτήρα" για να νιώσουν υπαρκτά. Στο ενδιάμεσο, δίνει περισσότερο βάρος στον ευκαιριακό συναισθηματισμό, προδίδοντας έτσι την αφέλειά του και περιορίζοντας την ερμηνευτική δύναμη μιας σταθερά υποδειγματικής Μπινός.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: SPENTZOS FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ouistreham
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Εμανουέλ Καρέρ

Μια συγγραφέας προσποιείται την καθαρίστρια, ώστε βιώνοντας τις δυσάρεστες εργασιακές συνθήκες να εμπνευστεί την ιστορία του νέου βιβλίου της, που θα βοηθήσει τις «συναδέλφισσές» της, οι οποίες ωστόσο αγνοούν την πραγματική της ταυτότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γιατί τόσος οσκαρικός χαμός για την Αντρέα Ραϊσμπορόου;

Η εξαιρετική ηθοποιός βρέθηκε να διεκδικεί "από το πουθενά" το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου και παραλίγο να ξεσπάσει ένα -αστείο- σκάνδαλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/02/2023

Η αφίσα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη καρδιά

Αποκαλύφθηκε η οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης που ξεκινά πολύ σύντομα με πλήθος ταινιών τεκμηρίωσης.

"Off The Rails": Ένα ντοκιμαντέρ για το παρκούρ έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το CineDoc παρουσιάζει την ιστορία δύο εφήβων της αγγλικής εργατικής τάξης οι οποίοι αψηφούν τη βαρύτητα.

"Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα": Η επιστροφή ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μπλοκμπάστερ

Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, ακόμα και τον ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς συναντάμε στη διανομή της νέας γαλλικής περιπέτειας που εμπνέεται από τα αγαπημένα κόμιξ των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

Χτύπος στην Καλύβα

Ατμοσφαιρικός και σεναριακά ευρηματικός όπως πάντα, ο δημιουργός της "Έκτης Αίσθησης" εκτροχιάζει το υποβλητικό θρίλερ του σε μια αδέξια, χοντροκομμένη παραβολή πάνω στον εγωισμό, τη θυσία και την κοινωνική "απομόνωση".

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες. Οσκαρικά υποψήφια φωτογραφία, ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Ολίβια Κόλμαν, τα απλά και βασικά από τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη Σαμ Μέντες ("American Beauty").