Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

2

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

ouistreham «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους»

Το 2010, όταν η δημοσιογράφος Φλοράνς Ομπενάς κυκλοφορούσε το βιβλίο "Quai de Ouistreham", οι οδυνηρές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ποιότητα ζωής των λαϊκών τάξεων μόλις είχαν αρχίσει να γίνονται αισθητές. Έτσι, το βιβλίο στο οποίο η Ομπενάς περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να ζήσει μεταξύ ανεργίας και προσωρινών δουλειών υπήρξε αποκαλυπτικό για τις συνθήκες εργασιακής επισφάλειας που επικρατούν στη Γαλλία.

Αυτές μεταφέρονται τώρα στο σινεμά, με τη Ζιλιέτ Μπινός στον κεντρικό ρόλο, ως συγγραφέα που προσποιείται την καθαρίστρια για να εμπνευστεί το επόμενο μυθιστόρημά της που θα δώσει φωνή στους αφανείς βασανισμένους. Οι ευαίσθητες ισορροπίες της πλοκής απαιτούν τη διαχείριση ενός δεινού αφηγητή, κάτι που δεν είναι ο σκηνοθέτης Εμανουέλ Καρέρ. Διότι, παρά τις ειλικρινείς προθέσεις του, δεν αποφεύγει να προσεγγίσει με εξωτικό τρόπο τους εργάτες, σαν όντα που έχουν ανάγκη έναν προνομιούχο "σωτήρα" για να νιώσουν υπαρκτά. Στο ενδιάμεσο, δίνει περισσότερο βάρος στον ευκαιριακό συναισθηματισμό, προδίδοντας έτσι την αφέλειά του και περιορίζοντας την ερμηνευτική δύναμη μιας σταθερά υποδειγματικής Μπινός.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: SPENTZOS FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ouistreham
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Εμανουέλ Καρέρ

Μια συγγραφέας προσποιείται την καθαρίστρια, ώστε βιώνοντας τις δυσάρεστες εργασιακές συνθήκες να εμπνευστεί την ιστορία του νέου βιβλίου της, που θα βοηθήσει τις «συναδέλφισσές» της, οι οποίες ωστόσο αγνοούν την πραγματική της ταυτότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλα για τη Μητέρα μου

Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/07/2024

Deadpool & Wolverine

Το πάλαι ποτέ πιο διασκεδαστικό franchise του MCU εδώ παίρνει αναίτια στα σοβαρά τον εαυτό του και επαναλαμβάνει μηχανικά μια συνταγή που χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

Πρωτότυπη, σεναριακά ιδιοφυής και σκηνοθετικά αξεπέραστη.

Τίγρης

Καλοστημένο, χαμηλότονο ψυχογράφημα, το οποίο, ωστόσο, χρησιμοποιεί προφανείς συμβολισμούς και μια αφήγηση που θα λειτουργούσε καλύτερα ως μικρού μήκους.

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Ένα ονειρώδες λαϊκό παραμύθι, όπου ο βίαιος ρεαλισμός αναμειγνύεται με τη μεταφυσική ποίηση και τα φαντάσματα του ασυνείδητου, μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Μητρικό Ένστικτο

Ούτε camp, ούτε πειστικά αγωνιώδες μελόδραμα που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του και αφήνει τις οσκαρικές πρωταγωνίστριές του να "κουβαλήσουν" ένα ξέπνοο σενάριο.

Η Κάτια Γκουλιώνη κατά λάθος σε φέρετρο στο teaser του Νόμου του Μέρφυ

Μια παρεξήγηση βρίσκει εγκλωβισμένη την πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή.