Τα Κορδόνια

2

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

ta_kordonia_kritiki

Θέλοντας να επιβεβαιώσει το διαχρονικό "ούτε με εσένα ούτε χωρίς εσένα" από τη "Γυναίκα της Διπλανής Πόρτας" του Φρανσουά Τριφό –όχι όμως για τις ερωτικές, αλλά για τις οικογενειακες σχέσεις– ο Ντανιέλε Λουκέτι ("Ο Αδελφός μου Είναι Μοναχοπαίδι") εισβάλλει στη ζωή ενός ζευγαριού με δύο μικρά παιδιά. Η σχέση του θα περάσει μια μεγάλη, φαινομενικά αξεπέραστη κρίση, όταν εκείνος θα της ανακοινώσει ξαφνικά ότι μπορεί να είναι ερωτευμένος με μιαν άλλη γυναίκα, αλλά τρεις δεκαετίες μετά οι δυο τους συνεχίζουν να είναι μαζί. Τι έχει μεσολαβήσει εν τω μεταξύ;

Ανατέμνοντας τους περίπλοκους, αντιφατικούς οικογενειακούς δεσμούς και συμβιβασμούς, ο Λουκέτι δεν καταφέρνει να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες του. Οι πρωταγωνιστικές ερμηνείες, ειδικά των Άλμπα Ρορβάχερ και Σίλβιο Ορλάντο, τον βοηθούν να στήσει χαρακτήρες, οι λεπτομέρειες μιας κοινότοπης γαμήλιας καθημερινότητας είναι απόλυτα εύστοχες, η εικόνα του μεγάλου κινηματογραφικού καμβά, όμως, είναι λιγάκι θολή κι όχι απόλυτα πειστική – ειδικά στα έντονα δραματικά ξεσπάσματά της, που μοιάζουν υπερβολικά και προκατασκευασμένα.

Ιταλία, Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Κορδόνια

Laci / The Ties
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ντάνιελε Λουκέτι

Παντρεμένοι με δύο μικρά παιδιά, η Βάντα και ο Άλντο βιώνουν μια μεγάλη κρίση στη σχέση τους, όταν εκείνος της ανακοινώνει ότι μπορεί να είναι ερωτευμένος με μιαν άλλη. Τρεις δεκαετίες μετά, οι δυο τους συνεχίζουν να είναι μαζί. Τι έχει μεσολαβήσει εν τω μεταξύ;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα "Minions" προσπαθούν να διασκεδάσουν τη φθινοπωρινή μελαγχολία των κινηματογραφικών αιθουσών

Στην έκτη εβδομάδα του, το σίκουελ του πασίγνωστου animation επανήλθε στην κορυφή του ελληνικού box office, μπροστά από το άνοιγμα του θρίλερ "Μην Ανησυχείς Αγάπη μου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/09/2022

Τα καλύτερα έρχονται για το Animasyros

Παρακολουθήσαμε το διεθνές φεστιβάλ animation με έδρα την Ερμούπολη αφήνοντάς μας υποσχέσεις για το μέλλον.

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.