Το Κορίτσι με το Βραχιόλι

2,5

Ριμέικ του αργεντίνικου δικαστικού δράματος «Η Κατηγορούμενη» (2018), το οποίο συνδέει αποτελεσματικά, αν και χωρίς εκπλήξεις, ψυχολογικά ερωτήματα και αγωνιώδη πλοκή.

To-koritsi_me_to_vraxioli

Το αργεντίνικο δικαστικό δράμα "Η Κατηγορούμενη" (2018) του Γκονζάλο Τομπάλ είχε εκπληρώσει τελικά ελάχιστες από τις υποσχέσεις που άφηνε η αρχικά ενδιαφέρουσα ιστορία του, η οποία δίνει πάσα στον Γάλλο Στεφάν Ντεμουστιέ για ένα πιο συμπαγές κινηματογραφικά ριμέικ. Σ’ αυτό, η 18χρονη Λιζ δικάζεται για τον προ διετίας φόνο της καλύτερής της φίλης. Ο πατέρας και η μητέρα της, καθένας με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, αλλά η ψύχραιμη απάθεια της κόρης τους αρχίζει να τους προβληματίζει σε σχέση με την αθωότητά της.


Ο Ντεμουστιέ διατηρεί το μυστήριο χωρίς να καταφεύγει σε αδικαιολόγητες ευκολίες και κατορθώνει να συνδέσει αποτελεσματικά μια σειρά ψυχολογικών ερωτημάτων με μια αγωνιώδη πλοκή. Το δικαστικό δράμα του εκτυλίσσεται χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, υπερασπίζεται όμως την αλήθεια των χαρακτήρων του και θέτει εμμέσως διεισδυτικές απορίες πάνω στο χάσμα των γενεών, την αλλαγή των αξιών και τις ηθικές προκαταλήψεις μιας κοινωνίας που παραδίδεται όλο και περισσότερο στη συναισθηματική αδιαφορία.

Γαλλία, Βέλγιο. 2019. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι

La Fille au Bracelet
2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 95 '
  • Στεφάν Ντεμουστιέ

Η 18χρονη Λιζ δικάζεται για τον προ διετίας φόνο της καλύτερής της φίλης. Ο πατέρας και η μητέρα της, καθένας με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, αλλά η ψύχραιμη απάθειά της τους προβληματίζει σε σχέση με την αθωότητά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.