Το Κορίτσι με το Βραχιόλι

2,5

Ριμέικ του αργεντίνικου δικαστικού δράματος «Η Κατηγορούμενη» (2018), το οποίο συνδέει αποτελεσματικά, αν και χωρίς εκπλήξεις, ψυχολογικά ερωτήματα και αγωνιώδη πλοκή.

To-koritsi_me_to_vraxioli

Το αργεντίνικο δικαστικό δράμα "Η Κατηγορούμενη" (2018) του Γκονζάλο Τομπάλ είχε εκπληρώσει τελικά ελάχιστες από τις υποσχέσεις που άφηνε η αρχικά ενδιαφέρουσα ιστορία του, η οποία δίνει πάσα στον Γάλλο Στεφάν Ντεμουστιέ για ένα πιο συμπαγές κινηματογραφικά ριμέικ. Σ’ αυτό, η 18χρονη Λιζ δικάζεται για τον προ διετίας φόνο της καλύτερής της φίλης. Ο πατέρας και η μητέρα της, καθένας με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, αλλά η ψύχραιμη απάθεια της κόρης τους αρχίζει να τους προβληματίζει σε σχέση με την αθωότητά της.


Ο Ντεμουστιέ διατηρεί το μυστήριο χωρίς να καταφεύγει σε αδικαιολόγητες ευκολίες και κατορθώνει να συνδέσει αποτελεσματικά μια σειρά ψυχολογικών ερωτημάτων με μια αγωνιώδη πλοκή. Το δικαστικό δράμα του εκτυλίσσεται χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, υπερασπίζεται όμως την αλήθεια των χαρακτήρων του και θέτει εμμέσως διεισδυτικές απορίες πάνω στο χάσμα των γενεών, την αλλαγή των αξιών και τις ηθικές προκαταλήψεις μιας κοινωνίας που παραδίδεται όλο και περισσότερο στη συναισθηματική αδιαφορία.

Γαλλία, Βέλγιο. 2019. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι

La Fille au Bracelet
2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 95 '
  • Στεφάν Ντεμουστιέ

Η 18χρονη Λιζ δικάζεται για τον προ διετίας φόνο της καλύτερής της φίλης. Ο πατέρας και η μητέρα της, καθένας με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, αλλά η ψύχραιμη απάθειά της τους προβληματίζει σε σχέση με την αθωότητά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.