Οι Γείτονες Από Πάνω

2,5

Διατηρώντας τη δομή του, ένα σπιρτόζικο θεατρικό διασκευάζεται σε κινηματογραφική κωμωδία των σύγχρονων ερωτικών ηθών, καθοδηγούμενη από αεράτες ερμηνείες και εύστοχες ατάκες.

Oi_geitones_apo_pano

Στιλάτος χιουμορίστας και παιχνιδιάρης ανατόμος των σύγχρονων σχέσεων, ο Καταλανός Σεσκ Γκάι καθιερώθηκε διεθνώς με την πολυβραβευμένη δραμεντί του "Truman" (2015). Τρέφοντας πάντα αμέριστο θαυμασμό για τον Γούντι Άλεν και προσθέτοντας μεσογειακό άρωμα στη χολιγουντιανή σκρούμπολ φόρμουλα, επιστρέφει τώρα σε ένα παλιό θεατρικό έργο του, στο οποίο δυο ζευγάρια γειτόνων συναντιούνται για ένα γεύμα μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Η επίσκεψη, όμως, θα εξελιχθεί εντελώς απρόοπτα για όλους, όταν θιχτούν σεξουαλικά ήθη και συμπεριφορές που άλλους απελευθερώνουν κι άλλους σοκάρουν.


Οι αντιθέσεις είναι διασκεδαστικές, με το σπιρτόζικο θεατρικό να διατηρεί τη φιλοσοφία και τη δομή της κωμωδίας εσωτερικού χώρου πάνω στα μεσοαστικά ερωτικά απωθημένα. Κι η κινηματογραφική διασκευή του εφαρμόζει απλώς το… fair play, καθοδηγούμενη από αεράτες ερμηνείες και απολαυστικά εύστοχες ατάκες.

Ισπανία. 2020. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Γείτονες Από Πάνω

Sentimental
2,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 82 '
  • Σεσκ Γκάι

Όταν η Άνα προσκαλεί σε γεύμα τους γείτονες του πάνω ορόφου, ο άντρας της Χούλιο δυσανασχετεί κι είναι αποφασισμένος να θίξει το θέμα των ενοχλητικών βογγητών που τους αναστατώνουν σχεδόν κάθε βράδυ. Έτσι, ξεκινώντας σε τεταμένο κλίμα, η επίσκεψη εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα για όλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.