Διόνυσος, η Επιστροφή

2,5

Χαρισματικός αφηγητής, ο ρηξικέλευθος σκηνοθέτης μας παίρνει μαζί του σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, στην καλλιτεχνική αφοσίωση και στα μυστικά της σκηνής, τα οποία ξεκινούν από τους Δελφούς και καταλήγουν στο θέατρο Άττις.

Dionysos_h_epistrofi

Έχουν περάσει 36 χρόνια από τη θρυλική παράσταση των "Βακχών" και ο Θόδωρος Τερζόπουλος έχει πλέον καταξιωθεί ως ένας από τους πιο πρωτοποριακούς θεατρικούς σκηνοθέτες παγκοσμίως. Το σύστημα εργασίας του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει την αρχαία τραγωδία διδάσκονται σε πολλά διεθνή πανεπιστήμια, με τον ίδιο και την ομάδα του να έχουν ανεβάσει επιτυχημένες παραστάσεις από την Κίνα και ολόκληρη την Ευρώπη έως τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Αυστραλία.   


Χαρισματικός αφηγητής, ο ρηξικέλευθος σκηνοθέτης στέκεται μπροστά στο φακό του (τηλεοπτικού κυρίως) ντοκιμαντερίστα Σπύρου Τσιφτσή και μας παίρνει μαζί του σ’ ένα ταξίδι, το οποίο ξεκινάει από τον Μακρύγιαλο Πιερίας και το τέταρτο παιδί μιας αγροτικής οικογένειας προσφύγων από τον Πόντο. Συνεχίζεται, μέσα από προσωπικές εξομολογήσεις και αποσπάσματα παραστάσεων, σαν μια συναρπαστική διαδρομή στο χρόνο, στην καλλιτεχνική αφοσίωση, στην κλασική παιδεία, στο Berliner Ensemble και στα μυστικά της σκηνής, τα οποία γεννιούνται στους Δελφούς και καταλήγουν στο Μεταξουργείο και το θέατρο Άττις.

Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: CAROUSEL FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος, η Επιστροφή

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Σπύρος Τσιφτσής

Η ζωή και η καλλιτεχνική διαδρομή του Θόδωρου Τερζόπουλου, παιδιού μιας αγροτικής οικογένειας προσφύγων, ο οποίος από τον Μακρύγιαλο της Πιερίας έφτασε στην καταξίωση στην παγκόσμια θεατρική πρωτοπορία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.