Morbius

2

Ο δόκτωρ Τζέκιλ της Marvel είναι ένας σκοτεινός, διχασμένος χαρακτήρας (αλά Βένομ), ο οποίος έχει μερικά συμπαθητικά ειδικά εφέ και αμέτρητα κλισέ να προσθέσει στο χρυσοφόρο σινε-σύμπαν των χάρτινων υπερηρώων.

morbius4

Όπως το σύμπαν που μας περιβάλλει είναι γεμάτο από αμέτρητους γαλαξίες, έτσι και το Marvel Cinematic Universe περιλαμβάνει ουκ ολίγα κινηματογραφικά μικροσύμπαντα. Σαν το Sony’s Spider-man Universe, για παράδειγμα, στο οποίο κυκλοφορούν υπερήρωες που σχετίζονται με τον Άνθρωπο-Αράχνη και τα δικαιώματά τους ανήκουν στη Sony, με πρώτο (και χειρότερο) τον Βένομ και δεύτερο τον Μόρμπιους, ενώ σειρά για το 2023 έχει πάρει ο "Kraven the Hunter".


Γεννημένος από τη φαντασία των Ρόι Τόμας και Γκιλ Κέιν πριν από μισό αιώνα, ο Μάικλ Μόρμπιους είναι ο δόκτωρ Τζέκιλ, αναπόφευκτα και ο κύριος Χάιντ, του MCU. Ένα παιδί με μια σπάνια πάθηση του αίματος, προσπαθώντας εναγωνίως να βρει θεραπεία για την ασθένειά του, εξελίσσεται σε νομπελίστα βιοχημικό, τα πειράματα του οποίου χρηματοδοτεί ο ομοιοπαθής και παιδικός του φίλος Μάιλο. Πλέον η τελευταία λύση που απομένει είναι ο συνδυασμός ανθρώπινου DNA με DNA νυχτερίδας-βαμπίρ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Το αντίτιμο, όμως, είναι να μετατραπεί ο Μόρμπιους σε ένα πλάσμα διψασμένο για αίμα.


Νιοστή παραλλαγή ενός διχασμένου υπερήρωα, ο οποίος προσπαθεί να τιθασεύσει τη σκοτεινή πλευρά του, το "Morbius" τονίζει τα θριλερικά και gore στοιχεία του βρικολακιασμένου πρωταγωνιστή του, προσθέτοντας μερικά συμπαθητικά ειδικά εφέ και αμέτρητα κλισέ στο χρυσοφόρο σινε-σύμπαν της Marvel. Ο κακός της υπόθεσης και οι λόγοι που τον σπρώχνουν στην… απέναντι πλευρά δεν κρύβεται από τα πρώτα κιόλας πλάνα, το αναπόφευκτο ρομάντσο εκτυλίσσεται με μπανάλ τεμπελιά και μόνο ο μετρ των μεταμορφώσεων Τζάρεντ Λίτο ("Dallas Buyers Club", "Ο Οίκος Gucci") προσπαθεί φιλότιμα να βρει κάποιο βάθος σε έναν χάρτινο, με κάθε έννοια, χαρακτήρα.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Morbius

2
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ντάνιελ Εσπινόζα

Ο διακεκριμένος χημικός Μάικλ Μόρμπιους προσπαθεί εναγωνίως να βρει θεραπεία για τη σπάνια ασθένεια του αίματος από την οποία πάσχει. Η τελευταία του λύση είναι ο συνδυασμός ανθρώπινου DNA με DNA νυχτερίδας-βαμπίρ, ο οποίος μοιάζει να έχει θαυματουργά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.