Η Χαμένη Πόλη

1,5

Κωμική εξωτική περιπέτεια, που θέλει να μιμηθεί τη χάρη του «Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι» και ξεκινάει πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει. Λίγο μετά την εμφάνιση του Μπραντ Πιτ, όμως, ξεμένει από σεναριακές ιδέες και νόστιμα αστεία.

H_Xameni_Poli

Οι επιτυχημένες χολιγουντιανές κωμικές περιπέτειες στη ζούγκλα δεν είναι πολλές και όταν σ’ αυτές εμπλέκεται μια συγγραφέας ρομαντικών ιστοριών, δεν θυμόμαστε παρά το "Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι" (1984) του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Την απολαυστική συνταγή του προσπαθεί, λοιπόν, να μιμηθεί αυτή η "Χαμένη Πόλη", η οποία ξεκινάει με ένα ταιριαστό καστ και μια οριακά πιστευτή ιδέα: Η συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών Λορέτα Σέιτζ απάγεται από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.


Οι ατάκες της Λορέτα και οι γκάφες του Άλαν αφήνουν υποσχέσεις για μια διασκεδαστική συνέχεια, τις οποίες ενισχύει η παρωδιακή εμφάνιση του Μπραντ Πιτ ως κομάντο με (εσωτερικές) φιλοσοφικές ανησυχίες. Κι όμως, όλες τους προσγειώνονται γρήγορα με τα μούτρα στα πιο τετριμμένα κλισέ, για την αξιοποίηση των οποίων επιστρατεύτηκαν τέσσερις σεναριογράφοι.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Η Χαμένη Πόλη

The Lost City
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 112 '
  • Άαρον Νι

Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

7 ελληνικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Κωμικές, δραματικές ή αμιγώς γιορτινές, αυτές είναι μερικές από τις ελληνικές παραγωγές που προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
07/12/2025

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.

Οι δραματικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 10/12.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.