Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή

1

Αν και την πρώτη φορά το σπιρτόζικο πρωταγωνιστικό τρίο διέσωσε τα στοιχειώδη προσχήματα μιας χοντροκομμένης, μα καταιγιστικής κωμικής περιπέτειας, τώρα συμπαρασύρεται από τη βαριεστημένη επανάληψη, τα κακόγουστα αστεία κι ένα ολέθρια προχειρογραμμένο σενάριο.

O_somatofylakas_tis_gynaikas_tou_ektelesti

Ο Αντόνιο Μπαντέρας έχει υποδυθεί ουκ ολίγους γραφικούς κακούς στην εντελώς άνιση αγγλόφωνη καριέρα του. Ο Αριστότελ Παπαντόπουλος, όμως, αποτελεί τον πλέον ξεκούδουνο όλων: μια κιτσάτη καρικατούρα του Αριστοτέλη Ωνάση που θέλει να εκδικηθεί την Ευρώπη για όσα δεινά έχει προκαλέσει με τη μνημονιακή πολιτική της στη χώρα του! Οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν είναι ο καταθλιπτικός πλέον σωματοφύλακας Μάικλ Μπράις, ο οποίος έχει αποκηρύξει τη βία και αναζητά την ψυχική του γαλήνη, ο άτρωτος επαγγελματίας δολοφόνος Ντάριους Κινκέιντ και η σέξι, τσαμπουκαλού και αθυρόστομη γυναίκα του Σόνια (την οποία ο Παπαντόπουλος αποκαλεί "my little souvlaki" και "taramasalata mou").

Στο "Σωματοφύλακα του Εκτελεστή" (2017) το σπιρτόζικο πρωταγωνιστικό τρίο είχε καταφέρει να διασώσει εν πολλοίς τα στοιχειώδη προσχήματα μιας χοντροκομμένης, μα καταιγιστικής κωμικής περιπέτειας. Ανοίγοντας χώρο για τη δυναμική Σάλμα Χάγεκ, η οποία είχε κλέψει την παράσταση, το σίκουελ πριμοδοτεί την άτσαλη υπερβολή και καθοδηγούμενο από ένα ολέθρια προχειρογραμμένο σενάριο καταλήγει σε μια θορυβώδη φάρσα βαριεστημένης επανάληψης και υστερικά κακόγουστων αστείων.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή

Hitman's Wife's Bodyguard
1
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 100 '
  • Πάτρικ Χιούζ

Έχοντας χάσει την πολύτιμη άδεια του σωματοφύλακα, ο Μάικλ Μπράις αποκηρύσσει τη βία και φεύγει για διακοπές στην Ιταλία, αναζητώντας την ψυχική του γαλήνη. Θα μπλεχτεί όμως ξανά με τον επαγγελματία δολοφόνο Ντάριους Κινκέιντ και τη γυναίκα του, σε μια προσπάθεια να σώσουν την Ευρώπη από την οργή ενός... Έλληνα μεγιστάνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.