Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων μας

3

Συνέχεια του ρεπορταζιακού ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Μια Προσωπική Υπόθεση» (2016), επικεντρωμένη στην «πτώση» του νεοναζιστικού κόμματος και την καθοριστική σημασία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Xrisi_avgi1

Με γυρίσματα που κράτησαν έξι χρόνια, το "Χρυσή Αυγή: Μια Προσωπική Υπόθεση" (2016) εξερεύνησε με τη μέθοδο του ρεπορτάζ το φαινόμενο της αντιδραστικής πολιτικής στροφής της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, αποτυπωμένης κυρίως στα εκλογικά αποτελέσματα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Μετά από μια πενταετία και ενώ πλέον το κόμμα βρίσκεται εκτός βουλής, η Αγγελική Κουρούνη συνεχίζει την πολιτικοκοινωνική έρευνά της εστιάζοντας στο χρονικό της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και όλα όσα διακυβεύονταν σε σχέση με την απόφαση για την ελληνική δημοκρατία.

Ο αντιφασιστικός λόγος του ντοκιμαντέρ στοιχειοθετείται με ιστορική ακρίβεια και απλό, ψύχραιμο λόγο τον οποίο εκφράζουν κυρίως η Μάγδα Φύσσα και η ομάδα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη. Ακούγονται τα γνωστά και απαραίτητα, αλλά και πολλά αποκαλυπτικά για τη σχέση του βαθέως κράτους, των δημοσιογράφων και θεσμικών παραγόντων με το ακροδεξιό παρακράτος, ενώ τεκμηριώνεται η καθοριστική σημασία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που εν πολλοίς έσωσε τα δημοκρατικά προσχήματα ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων Μας

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 118 '
  • Αγγελική Κουρούνη

Το χρονικό της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και όλα όσα διακυβεύονταν σε σχέση με την απόφαση για την ελληνική δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αγγελική Παπούλια μέλος σε κριτική επιτροπή της Μπερλινάλε

Η διακεκριμένη ηθοποιός πρόκειται να συναποφασίσει τους νικητές του διαγωνιστικού τμήματος Encounters στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/02/2023

Ο σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα με τέσσερις ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συνομιλεί με το Νίκο Παναγιωτόπουλο για το σινεμά αποκλειστικά στο "α"

Προ-δημοσίευση ενός αποσπάσματος του ντοκιμαντέρ και βιβλίου γύρω από μια μέχρι πρότινος άγνωστη συζήτηση ανάμεσα στους δύο σπουδαίους σκηνοθέτες.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η New Star απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βελισσάριος Κοσσυβάκης, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ελληνικό box office: Με οδηγό τον Μπρένταν Φρέιζερ

Η "Φάλαινα" συνεχίζει να συγκινεί, το σίκουελ του "Avatar" να εντυπωσιάζει και τα πρώτα σημάδια επιστροφής των θεατών στις αίθουσες να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.

Εκδήλωση αφιερωμένη στα φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Χίτσκοκ και πάνω σε αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του.

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.