Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
2

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με «φασμπιντερικό» δηλαδή τρόπο).

Μυθιστορηματική φυσιογνωμία και εμβληματικό παράδειγμα του "live fast, die young", ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ήταν μια εκρηκτική προσωπικότητα με πληθωρική ζωή και μετεωρική καριέρα. Ηγετική μορφή του Νέου Γερμανικού Κύματος, δούλευε ασταμάτητα ως θεατρικός ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ από το 1969 έως και το 1982, οπότε και πέθανε σε ηλικία 37 ετών, γύρισε 23 ταινίες μεγάλου μήκους, 13 τηλεταινίες και τρεις τηλεοπτικές σειρές.
Το biopic του Όσκαρ Ρέλερ ("Ξέφρενη Ζωή") είναι μια αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων αυτής της αντιφατικής καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο). Παρά την ηθελημένη θεατρικότητα, τη στιλιζαρισμένη υπερβολή και τις σποραδικές εκλάμψεις (ο Ρέλερ δεν χαρίζεται στον ήρωά του), όμως, οι τελικές κινηματογραφικές διαπιστώσεις είναι απλώς κοινότοπες.

Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: CINOBO

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Enfant Terrible
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 134 '

Η πληθωρική ζωή και η μετεωρική καριέρα του σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ηγετικής μορφής του Νέου Γερμανικού Κύματος.

Read Next

MORE FROM

Σινεμά