Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

2

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με «φασμπιντερικό» δηλαδή τρόπο).

Rainer_Werner_Fashbinder

Μυθιστορηματική φυσιογνωμία και εμβληματικό παράδειγμα του "live fast, die young", ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ήταν μια εκρηκτική προσωπικότητα με πληθωρική ζωή και μετεωρική καριέρα. Ηγετική μορφή του Νέου Γερμανικού Κύματος, δούλευε ασταμάτητα ως θεατρικός ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ από το 1969 έως και το 1982, οπότε και πέθανε σε ηλικία 37 ετών, γύρισε 23 ταινίες μεγάλου μήκους, 13 τηλεταινίες και τρεις τηλεοπτικές σειρές.
Το biopic του Όσκαρ Ρέλερ ("Ξέφρενη Ζωή") είναι μια αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων αυτής της αντιφατικής καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο). Παρά την ηθελημένη θεατρικότητα, τη στιλιζαρισμένη υπερβολή και τις σποραδικές εκλάμψεις (ο Ρέλερ δεν χαρίζεται στον ήρωά του), όμως, οι τελικές κινηματογραφικές διαπιστώσεις είναι απλώς κοινότοπες.

Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Enfant Terrible
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 134 '
  • Όσκαρ Ρέλερ

Η πληθωρική ζωή και η μετεωρική καριέρα του σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ηγετικής μορφής του Νέου Γερμανικού Κύματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.