Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

2

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με «φασμπιντερικό» δηλαδή τρόπο).

Rainer_Werner_Fashbinder

Μυθιστορηματική φυσιογνωμία και εμβληματικό παράδειγμα του "live fast, die young", ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ήταν μια εκρηκτική προσωπικότητα με πληθωρική ζωή και μετεωρική καριέρα. Ηγετική μορφή του Νέου Γερμανικού Κύματος, δούλευε ασταμάτητα ως θεατρικός ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ από το 1969 έως και το 1982, οπότε και πέθανε σε ηλικία 37 ετών, γύρισε 23 ταινίες μεγάλου μήκους, 13 τηλεταινίες και τρεις τηλεοπτικές σειρές.
Το biopic του Όσκαρ Ρέλερ ("Ξέφρενη Ζωή") είναι μια αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων αυτής της αντιφατικής καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο). Παρά την ηθελημένη θεατρικότητα, τη στιλιζαρισμένη υπερβολή και τις σποραδικές εκλάμψεις (ο Ρέλερ δεν χαρίζεται στον ήρωά του), όμως, οι τελικές κινηματογραφικές διαπιστώσεις είναι απλώς κοινότοπες.

Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Enfant Terrible
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 134 '
  • Όσκαρ Ρέλερ

Η πληθωρική ζωή και η μετεωρική καριέρα του σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ηγετικής μορφής του Νέου Γερμανικού Κύματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.