Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

2

Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με «φασμπιντερικό» δηλαδή τρόπο).

Rainer_Werner_Fashbinder

Μυθιστορηματική φυσιογνωμία και εμβληματικό παράδειγμα του "live fast, die young", ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ήταν μια εκρηκτική προσωπικότητα με πληθωρική ζωή και μετεωρική καριέρα. Ηγετική μορφή του Νέου Γερμανικού Κύματος, δούλευε ασταμάτητα ως θεατρικός ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ από το 1969 έως και το 1982, οπότε και πέθανε σε ηλικία 37 ετών, γύρισε 23 ταινίες μεγάλου μήκους, 13 τηλεταινίες και τρεις τηλεοπτικές σειρές.
Το biopic του Όσκαρ Ρέλερ ("Ξέφρενη Ζωή") είναι μια αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων αυτής της αντιφατικής καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με "φασμπιντερικό" δηλαδή τρόπο). Παρά την ηθελημένη θεατρικότητα, τη στιλιζαρισμένη υπερβολή και τις σποραδικές εκλάμψεις (ο Ρέλερ δεν χαρίζεται στον ήρωά του), όμως, οι τελικές κινηματογραφικές διαπιστώσεις είναι απλώς κοινότοπες.

Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Enfant Terrible
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 134 '
  • Όσκαρ Ρέλερ

Η πληθωρική ζωή και η μετεωρική καριέρα του σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ηγετικής μορφής του Νέου Γερμανικού Κύματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 έως τις 31/12.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
26/12/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25-31/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Γιάννης Σμαραγδής για τον "Καποδίστρια": "Δεν επιλέγουμε εμείς τα πρόσωπα, αλλά αυτά εμάς"

Με αφορμή την πρεμιέρα της ιστορικής βιογραφίας "Καποδίστριας", το "α" συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη στο ανακαινισμένο Athinaion Experience για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.

"Ο Έρωτας Γράφεται": Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος μας μιλάει για τη νέα ρομαντική κομεντί

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια και ένα ημερολόγιο γυρισμάτων μας δίνουν μία γεύση από την ταινία, η οποία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 25 Δεκεμβρίου.

Είναι το 'Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει' η κορυφαία χριστουγεννιάτικη ταινία;

Όλα όσα κάνουν το "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει" το πιο απολαυστικό φιλμ των ημερών.

Father Mother Sister Brother

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας για ένα μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα και μια ειρωνική, γλυκόπικρη ματιά στα μυστικά και ψέματα που συντηρούν το εύθραυστο σύγχρονο οικογενειακό οικοδόμημα. | Powered by Uber.