Οδηγός Cinema

Η Ζωή Συνεχίζεται

2,5

Η ασπρόμαυρη «Αλίκη στις Πόλεις» εμπνέει ένα απλό, προβλέψιμα συναισθηματικό οικογενειακό δράμα, ελαφραίνοντάς το με την αφηγηματική ελευθεριότητα μιας ταινίας δρόμου.

Η Ζωή Συνεχίζεται

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης ανάλαφρων δραμεντί, ο οσκαρικά υποψήφιος Μάικ Μιλς («Thumbsucker», «Οι Πρωτάρηδες», «Καταπληκτικές Γυναίκες») εμπνέεται πάντα από προσωπικές ιστορίες, τις οποίες μεταφέρει στην οθόνη με μια casual αμεσότητα. Ξεκινώντας και πάλι από προσωπικά βιώματα, λοιπόν, ακολουθεί με την κάμερά του τον εργένη Τζόνι, ραδιοφωνικό παραγωγό μιας σειράς από podcasts στα οποία νέοι από όλη την Αμερική μιλούν για το πώς βλέπουν τις σχέσεις τους με τους ενηλίκους, για την ιδέα που έχουν για τη χώρα τους, για το μέλλον και για τον εαυτό τους μέσα σ’ αυτό. Η ρουτίνα του θα αλλάξει όταν η αδελφή του, με την οποία έχουν αραιές επαφές, τον χρειάζεται για να κρατήσει τον εννιάχρονο γιο της Τζέσι για λίγες ημέρες. Ο σύζυγός της, με τον οποίο έχουν μια τρικυμιώδη σχέση, χρειάζεται τη βοήθειά της κι εκείνη πρέπει να λείψει για λίγο από το Λος Άντζελες. Το λίγο, όμως, γίνεται περισσότερο, ο θείος αρχίζει να εξιτάρεται από τη γνωριμία του ιδιόρρυθμου, αλλά ευφυή και συναισθηματικού ανιψιού του και, όταν η δουλειά του τον καλεί επειγόντως στη Νέα Υόρκη, αποφασίζει να πάρει μαζί του τον Τζέσι σ’ ένα ταξίδι το οποίο θα αλλάξει τη ζωή και των δυο τους.

Η Ζωή Συνεχίζεται - εικόνα 1

Η «Αλίκη στις Πόλεις» του Βιμ Βέντερς ρίχνει την ασπρόμαυρη σκιά της σε ένα απλό, προβλέψιμα συναισθηματικό οικογενειακό δράμα, ελαφραίνοντάς το με την αφηγηματική ελευθεριότητα μιας ταινίας δρόμου. Τα προσωπικά διλήμματα αντιπαρατίθενται στις αγωνίες μιας ολόκληρης γενιάς, η «χαρτογράφηση» της οποίας είναι το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο της χαριτωμένα μετρημένης αυτής ταινίας. Η ερμηνεία του Γιόακιν Φίνιξ τη βαθαίνει συναισθηματικά και η φωτογραφία του Ρόμπι Ράιαν («Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», «Η Ευνοούμενη») στιλιζάρει τη σκηνοθετική προσέγγιση σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία «ενηλικίωσης» δυο αταίριαστων –που ως ετερώνυμα έλκονται– χαρακτήρων. Μαζί, θα ξεπεράσουν τις αμήχανες διαφορές τους, κάτι το οποίο ο σκηνοθέτης τους εύχεται και για την αβέβαιη πραγματικότητα που τους περιβάλλει.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ζωή Συνεχίζεται

C'mon C'mon
2,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Μάικ Μιλς

Η ζωή του Τζόνι, ενός εργένη ραδιοφωνικού παραγωγού, θα αλλάξει από τη στιγμή που θα αναλάβει να προσέξει για λίγες ημέρες τον εννιάχρονο γιο της αδελφής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Έναρξη του φεστιβάλ Κανών με ζόμπι και Ζελένσκι

Μετά από μια πλήρη ακύρωση και μια χρονιά διστακτικής επανεκκίνησης, η μεγαλύτερη σινε-γιορτή σήκωσε αυλαία με ρεκόρ προσέλευσης, χαλαρή σινεφίλ διάθεση και έναν απρόσμενο καλεσμένο.