Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

1

Αυτό το οποίο ξεκίνησε ως ένα ευρηματικό reboot συνεχίζεται με πλήρη σεναριακή αυθαιρεσία σαν μια ξεπερασμένη, αφόρητα διδακτική πολιτική αλληγορία.

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Έχοντας αναλάβει εργολαβία το τελευταίο reboot της «Νύχτας με τις Μάσκες», ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Όλα τα Αληθινά Κορίτσια», «Pineapple Express») ετοίμασε μια τριλογία η οποία θα ολοκληρωθεί με το «Halloween Ends» τον Οκτώβριο του 2022. Η προ τριετίας εκκίνησή της ήταν εντυπωσιακότατη, γεμάτη γνήσιες ανατριχίλες και καινούργιους τρόπους εκμετάλλευσης της μυθολογικής κληρονομιάς ενός γνήσιου τρομο-αριστουργήματος. Αλλά φαίνεται πως κανείς τους δεν περίσσεψε για την απογοητευτική συνέχεια, η οποία εξελίσσεται το ίδιο βράδυ του Χάλογουιν που ο Μάικλ Μάγιερς επέστρεψε στο Χάντονφιλντ.

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 - εικόνα 1

Η βαριά τραυματισμένη Λόρι με την αδελφή και την κόρη της οδηγούνται λοιπόν στο νοσοκομείο, σίγουρες πως έχουν επιτέλους εξοντώσει τον παρανοϊκό δολοφόνο. Οι πυροσβέστες, όμως, που φτάνουν στο φλεγόμενο σπίτι όπου εκείνος παγιδεύτηκε θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Κι αυτό το οποίο ξεκίνησε ως ένα ευρηματικό reboot θα συνεχιστεί με πλήρη σεναριακή αυθαιρεσία σαν μια ξεπερασμένη, αφόρητα διδακτική πολιτική −αντι-Τραμπ φυσικά− αλληγορία. Λίγες οι εμπνευσμένες slasher στιγμές της, σε κωμικά όρια πλέον οι αμέτρητες νεκραναστήσεις του Μάγιερς.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Halloween Kills
1
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Ανήμερα του Χάλογουιν που ο Μάικλ Μάγιερς επέστρεψε στο Χάντονφιλντ, η βαριά τραυματισμένη Λόρι και η οικογένειά της οδηγούνται στο νοσοκομείο, με τη σιγουριά πως έχουν επιτέλους εξοντώσει τον παρανοϊκό δολοφόνο. Οι πυροσβέστες, όμως, που φτάνουν στο φλεγόμενο σπίτι όπου εκείνος παγιδεύτηκε θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/01/2023

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.