Μη Ζητάς Ανθρώπινη Αγάπη

3

Τρυφερή, καλόκαρδα μελοδραματική ιστορία μιας απρόσμενης φιλίας, η οποία ακτινογραφεί διακριτικά και όχι πάντα κολακευτικά, τη σοβιετική κοινωνία.

Μη Ζητάς Ανθρώπινη Αγάπη

Ο σκύλος Μπιμ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του σοβιετικού κινηματογράφου, ήρωας μιας μεγάλης λογοτεχνικής (δια χειρός Γαβριήλ Τρογιεπόλσκι) και κινηματογραφικής εμπορικής επιτυχίας. Αγγλικό σέτερ με γενετική ανωμαλία, μιας και οι ασπρόμαυρες βούλες του είναι μια σπάνια κι ανεπιθύμητη «παρέκκλιση», υιοθετείται από τον συμπονετικό συνταξιούχο Ιβάν Ιβάνοβιτς, βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ενάντια στις προκαταλήψεις των γειτόνων του και την άρνηση των αρχών να τον αναγνωρίσουν επίσημα ως καθαρόαιμο, ο Ιβάν θα γίνει αχώριστος με τον Μπιμ, μέχρι που θα χρειαστεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Τότε ο τετράποδος σύντροφός του θα ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησής του, σε μια τρίωρη(!), τρυφερή και καλόκαρδα μελοδραματική ιστορία μιας απρόσμενης φιλίας, η οποία ακτινογραφεί διακριτικά, και όχι πάντα κολακευτικά, τη σοβιετική κοινωνία του ‘70. Από τον σκηνοθέτη του «Ήρεμες Ήταν οι Αυγές», ο οποίος απέσπασε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Σ. Ένωση. 1977. Διάρκεια: 182΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Μη Ζητάς Ανθρώπινη Αγάπη

Belyy Bim Chernoe Ukho / White Bim Black ear
3
  • Δραματική
  • 1977
  • Διάρκεια: 182 '
  • Στάνισλαβ Ροστότσκι

Ο συνταξιούχος Ιβάν Ιβάνοβιτς, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υιοθετεί ένα μικρό σέτερ, με το οποίο γίνονται αχώριστοι. Όταν όμως εκείνος μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ο Μπιμ θα ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.