Οδηγός Cinema

Το Μυστικό Mας
2

Ψυχολογικό θρίλερ που αντιγράφει το «Ο Θάνατος και η Κόρη» χωρίς να διαθέτει το πολανσκικό σκηνοθετικό άγγιγμα.

Το Μυστικό Mας

Πολυβραβευμένο θεατρικό του Αργεντινοχιλιανού Άριελ Ντόρφμαν, το οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Ρομάν Πολάνσκι το 1994, «Ο Θάνατος και η Κόρη» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου, στο οποίο μια πρώην πολιτική κρατούμενη μιας ανώνυμης λατινοαμερικανικής χώρας αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού το σαδιστή βασανιστή της (του οποίου το πρόσωπο δεν είδε ποτέ). Αποφασίζει να τον πάρει όμηρο και να τον αναγκάσει να ομολογήσει, ιδέα η οποία επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη στο φιλμ του Ισραηλινού Γιουβάλ Άντλερ («Bethlehem», «The Operative»). Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. τον Γερμανό στρατιώτη ο οποίος σκότωσε την αδελφή της και ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

Η Νούμι Ραπάσε αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ερμηνευτικά φιλότιμη και το σκληρό φινάλε δεν φοβάται τα πικρά συμπεράσματα. Η κλειστοφοβική ένταση, όμως, χτίζεται προβλέψιμα, οι αμφιβολίες παραμένουν επιδερμικές και η «κουμπωμένη» κινηματογραφική αίσθηση δεν μπορεί να σε παρασύρει.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό Μας

The Secrets We Keep
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 99 '

Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. Έναν Γερμανό στρατιώτη ο οποίος ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για την κινηματογραφική εκδοχή μιας τηλεοπτικής μίνι σειράς, στην οποία ο Μπέργκμαν αποδομεί επώδυνα την κοινωνική αυταπάτη του "ευτυχισμένου γάμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2022

Έρημη Χώρα

Ελεγειακό τέμπο, στεγνή, λιτή αφήγηση, αίσθηση υπαρξιακού θρίλερ: με το μελαγχολικά μεγαλόπρεπο στιλ ενός Μπέλα Ταρ, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαχραμί αποχαιρετά πικρά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που συμπαρασύρει ανθρώπους, ελπίδες και αξίες.

Latin Noir

Τηλεοπτικής λογικής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη (ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά) λογοτεχνική ανάλυση του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος της Νότιας Αμερικής.

"Scream" εναντίον "Spider-man". Τι είδαν οι Αμερικανοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office, το "Spider-man: No Way Home" υποκλίθηκε στην αιματοβαμμένη επιστροφή του Ghostface.

Το "Scream" τρόμαξε για τα καλά τους Έλληνες θεατές

Με 20.697 εισιτήρια το προηγούμενο τετραήμερο (13-16/1) το πολυαναμενόμενο τρομο-σίκουελ ξεπέρασε τον άτρωτο μέχρι τώρα "Spider-man".

Θα δούμε στη χώρα μας την "Τραγωδία του Μάκβεθ";

Η καινούρια ταινία του Τζόελ Κοέν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον πάει κατευθείαν για Όσκαρ, αλλά δεν έχει (ακόμα;) κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα.

Πράκτορες 355

Κατασκοπική περιπέτεια της σειράς, η οποία αναβαθμίζεται ως (κοσμοπολίτικη) παραγωγή λόγω του θηλυκού all-star cast της.