Οδηγός Cinema

Το Μυστικό Mας

2

Ψυχολογικό θρίλερ που αντιγράφει το «Ο Θάνατος και η Κόρη» χωρίς να διαθέτει το πολανσκικό σκηνοθετικό άγγιγμα.

Το Μυστικό Mας

Πολυβραβευμένο θεατρικό του Αργεντινοχιλιανού Άριελ Ντόρφμαν, το οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Ρομάν Πολάνσκι το 1994, «Ο Θάνατος και η Κόρη» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου, στο οποίο μια πρώην πολιτική κρατούμενη μιας ανώνυμης λατινοαμερικανικής χώρας αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού το σαδιστή βασανιστή της (του οποίου το πρόσωπο δεν είδε ποτέ). Αποφασίζει να τον πάρει όμηρο και να τον αναγκάσει να ομολογήσει, ιδέα η οποία επαναλαμβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένη στο φιλμ του Ισραηλινού Γιουβάλ Άντλερ («Bethlehem», «The Operative»). Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. τον Γερμανό στρατιώτη ο οποίος σκότωσε την αδελφή της και ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

Η Νούμι Ραπάσε αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ερμηνευτικά φιλότιμη και το σκληρό φινάλε δεν φοβάται τα πικρά συμπεράσματα. Η κλειστοφοβική ένταση, όμως, χτίζεται προβλέψιμα, οι αμφιβολίες παραμένουν επιδερμικές και η «κουμπωμένη» κινηματογραφική αίσθηση δεν μπορεί να σε παρασύρει.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό Μας

The Secrets We Keep
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 99 '
  • Γιούβαλ Άντλερ

Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. Έναν Γερμανό στρατιώτη ο οποίος ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Έναρξη του φεστιβάλ Κανών με ζόμπι και Ζελένσκι

Μετά από μια πλήρη ακύρωση και μια χρονιά διστακτικής επανεκκίνησης, η μεγαλύτερη σινε-γιορτή σήκωσε αυλαία με ρεκόρ προσέλευσης, χαλαρή σινεφίλ διάθεση και έναν απρόσμενο καλεσμένο.