Ο Μυστικός Κήπος

2

Ακόμα μία αδιάφορη μεταφορά του γνωστού εφηβικού μυθιστορήματος της Φράνσις Χόντσον Μπάρνετ, η οποία προσπαθεί να τονίσει το γοτθικό και μαγικό στοιχείο μιας διδακτικής ιστορίας ενηλικίωσης.

Ο Μυστικός Κήπος

Εχοντας συμπληρώσει περισσότερο από έναν αιώνα από την ημερομηνία έκδοσής του, το εφηβικό μυθιστόρημα της Φράνσις Χόντσον Μπάρνετ («Η μικρή πριγκίπισσα») παραμένει διαχρονικά αγαπητό στο νεανικό κοινό, γι’ αυτό και μετρά απανωτές μεταφορές του στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη. Γνωστότερες όλων εκείνες του 1949 με την Μάργκαρετ Ο’Μπράιεν και του 1993 από την Ανιέσκα Χόλαντ, πιστές στις περιπέτειες της δεκάχρονης Μέρι, η οποία όταν μείνει ξαφνικά ορφανή, θα αφήσει την Ινδία για την έπαυλη του θείου της στην Αγγλία. Εκεί θα παγιδευτεί σε μια αυστηρή, μονότονη καθημερινότητα, μέχρι που θα ανακαλύψει έναν καλά κρυμμένο κήπο γεμάτο μυστικά που θα αλλάξουν τη ζωή της καινούργιας οικογένειάς της.

Η αγάπη, η αποφασιστικότητα και η αλληλοκατανόηση κερδίζουν τη μάχη απέναντι στην προκατάληψη και το φόβο σε άλλη μία αδιάφορη –αν και οπτικά φαντασμαγορική– μεταφορά του καλόκαρδου μοντέρνου παραμυθιού, η οποία τονίζει το γοτθικό και μαγικό στοιχείο του. Όσο κι αν προσπαθεί όμως ο Μαρκ Μάντεν, αυτό που παραδίδει είναι μια εν είδει φροντισμένης τηλεταινίας διδακτική ιστορία ενηλικίωσης.

Μ. Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μυστικός Κήπος

The Secret Garden
2
  • Φαντασίας
  • 2020
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μαρκ Μάντεν

Μένοντας ορφανή, η δεκάχρονη Μέρι θα αφήσει την Ινδία για την έπαυλη του θείου της στην Αγγλία. Εκεί θα παγιδευτεί σε μια αυστηρή, μονότονη καθημερινότητα, μέχρι που θα ανακαλύψει έναν καλά κρυμμένο κήπο γεμάτο μυστικά που θα αλλάξουν τη ζωή της καινούργιας οικογένειάς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σινεμά από το πρωί και στο Studio της Πλατείας Αμερικής

Άλλη μια αίθουσα του κέντρου έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που σύντομα θα ξεκινούν το πρόγραμμα προβολών τους από νωρίς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/10/2025

"Καποδίστριας" εναντίον όλων: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Μια πρώτη γεύση από την πολυσυζητημένη παραγωγή που βασίζεται στη ζωή του σημαντικού Έλληνα πολιτικού.

Η μπίρα που φέρνει κοντά τους σινεφίλ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η μπίρα που συνοδεύει κάθε κινηματογραφική στιγμή βρέθηκε και φέτος στο πλευρό των σινεφίλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", στηρίζοντας το Βραβείο Κοινού Fischer.

Το Cinéclub του Γαλλικού Ινστιτούτου δίνει 'Λευκή κάρτα' στον Γιώργο Ζώη

Μέσα από τη "Λευκή Κάρτα", ένας καταξιωμένος δημιουργός επιλέγει τρεις αγαπημένες του ταινίες, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει ή να ξαναδεί αριστουργήματα του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου.

"Γελοίοι Έρωτες": Ο Δημήτρης Κατσιμίρης επιστρέφει με μια σπονδυλωτή κωμικοτραγική ματιά στον έρωτα

Ο έρωτας συναντά το παράλογο στο νέο σπονδυλωτό έργο του Δημήτρη Κατσιμίρη, όπου το γέλιο και ο πόνος συνυπάρχουν σε έξι καθηλωτικές ιστορίες.

Ο Κιάνου Ριβς γίνεται άγγελος και έχει 'Τύχη Βουνό'

Μια πολλά υποσχόμενη κωμωδία με Keanu Reeves, Seth Rogen και Aziz Ansari έρχεται στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη.

Ελληνικό box office: Η Έμα πήρε τ' όπλο της

Το παγωμένο θρίλερ "Στα Βάθη του Χειμώνα" με την Έμα Τόμσον ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και το "Μια Μάχη Μετά την Άλλη" παρέμειναν άνετα στην κορυφή του top-10 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.