Ρουά Ματ

2

Συναισθηματικό βιογραφικό δράμα με εύπεπτο χιούμορ, μασημένα κοινωνικά μηνύματα και όλες τις ετοιματζίδικες λύσεις τού «βασισμένο σε αληθινή ιστορία».

Ρουά Ματ

Το 2008 ο 8χρονος χαρισματικός σκακιστής Φαχίμ Μοχάμαντ εγκαταλείπει το Μπαγκλαντές για να φτάσει με τον πατέρα του στο Παρίσι. Εκεί θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο, αλλά ενώ η αίτησή τους εκκρεμεί, εκείνοι καταλήγουν άστεγοι και απελπισμένοι. Η τύχη, όμως, τους χαμογελά όταν ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν βετεράνο Γάλλο σκακιστή που αναλαμβάνει να τον εκπαιδεύσει και να τον πειθαρχήσει.

Ποιο από όλα τα κλισέ διαλέγετε; Αυτό του αυστηρού εκπαιδευτή και του ανυπότακτου μαθητή; Του αλαζονικού αντιπάλου που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ήρωα στον μεγάλο τελικό; Εκείνο της σίγουρης ήττας (έχει προηγηθεί και ο «σίγουρος» αποκλεισμός λόγω χρονοκαθυστέρησης) που ξαφνικά μετατρέπεται σε απρόσμενη νίκη; Το άλλο με τον ρατσιστή προπονητή της αντίπαλης ομάδας; Ή μήπως τη σύμπτωση των προσωπικών δραμάτων, καθώς την ώρα που ο πατέρας συλλαμβάνεται προς απέλαση, ο γιος παίζει το σημαντικότερο ματς του πρωταθλήματος; Μη στεναχωριέστε, γιατί τίποτα δεν λείπει απ’ αυτό το συναισθηματικό βιογραφικό δράμα με το εύπεπτο χιούμορ, τα μασημένα κοινωνικά μηνύματα και όλες τις ετοιματζίδικες λύσεις του είδους «βασισμένο σε αληθινή ιστορία».

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρουά Ματ

Fahim
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 107 '
  • Πιέρ - Φρανσουά Μαρτέν - Λαβάλ

Ο 8χρονος χαρισματικός σκακιστής Φαχίμ αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Μπανγκλαντές για να φτάσει με τον πατέρα του στο Παρίσι. Ενώ η αίτησή τους για άσυλο εκκρεμεί, καταλήγουν άστεγοι και απελπισμένοι. Η τύχη, όμως, τους χαμογελά όταν ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν βετεράνο Γάλλο σκακιστή που αναλαμβάνει να τον εκπαιδεύσει και να τον πειθαρχήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".