Οι Αταίριαστοι

1,5

Με μούτες, ακροβατικά και πέντε έξυπνα αστεία, ο Γάλλος σούπερ σταρ Ντανί Μπουν προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει ψυχή και τέμπο σε μια κονσερβοποιημένη περιπετειώδη κωμωδία.

Οι Αταίριαστοι

Μόνιμος επισκέπτης των θερινών μας σινεμά, ο Γάλλος σούπερ σταρ της κωμωδίας Ντανί Μπουν («Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», «Σουπερχόνδριος», «Ο Αρχιτσιγκούνης») έχει τώρα περιπετειώδεις διαθέσεις. Ως Λεό Μιλάν βρίσκεται έγκλειστος στο ψυχιατρείο, ισχυριζόμενος ότι είναι μυστικός πράκτορας με το προσωνύμιο «Το Λιοντάρι». Ο Ρομέν είναι ο ψυχίατρος που προσπαθεί να τον θεραπεύσει, όταν όμως η κοπέλα του απάγεται από αγνώστους, καταφεύγει στον Λεό και τον βοηθά να δραπετεύσει από την κλινική. Μαζί αναζητούν την άκρη του νήματος μιας υπόθεσης γεμάτης «εκπλήξεις», η οποία ακολουθεί την έτοιμη φόρμουλα «δυο αταίριαστοι, αστείοι χαρακτήρες τα κάνουν λίμπα».

Πράγματι, με μούτες, ακροβατικά, φαρσικές παρεξηγήσεις και πέντε έξυπνα αστεία, οι Ντανί Μπουν και Φιλίπ Κατρίν (Σεζάρ β΄ ρόλου για το «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου») προσπαθούν απεγνωσμένα να δώσουν ψυχή και τέμπο σε μια σειρά από χιλιοειδωμένα γκαγκ, τα οποία συρράπτονται σε μια άρπα-κόλλα πλοκή. Χωρίς σεναριακή βοήθεια, χάνονται μέσα στα τρεχαλητά, τις φωνές και τα κλισέ μιας κονσερβοποιημένης περιπετειώδους κωμωδίας.

Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Αταίριαστοι

Le Lion
1,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 95 '
  • Λουντοβίκ Κολμπό - Ζιστέν

Έγκλειστος στο ψυχιατρείο, ο Λεό Μιλάν ισχυρίζεται ότι είναι μυστικός πράκτορας, γνωστός ως «Το Λιοντάρι». Ο Ρομέν είναι ο ψυχίατρος που προσπαθεί να τον θεραπεύσει, όταν όμως η κοπέλα του απάγεται από αγνώστους, καταφεύγει στον Λεό και τον βοηθά να δραπετεύσει από την κλινική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.