Cosmic Candy

2,5

Ρεαλισμός και φαντασία αναμειγνύονται σε ένα φιλμ που παρασύρεται από την ορμή του, διαχειρίζεται άτσαλα ορισμένες πτυχές του, όμως προστατεύεται από την ειλικρίνεια των προθέσεων και τη διάθεση να αποπειραθεί κάτι κινηματογραφικά ξεχωριστό.

Cosmic Candy

Ενα κινηματογραφικό τριπ και ταυτόχρονα μια τρυφερή ιστορία για το τίμημα της ενηλικίωσης, ένα διακριτικό σχόλιο για τον εθισμό αλλά κι ένα λιγομίλητο ρομάντζο, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη σφύζει από συναισθήματα ακόμη και όταν η αφήγηση χάνει τον ειρμό της. Με ποπ αισθητική και μια διάχυτη ατμόσφαιρα νοσταλγίας πλαισιώνεται η ιστορία της Άννας, μιας μοναχικής γυναίκας που βλέπει τη μεθοδικά κατασκευασμένη ρουτίνα της να καταρρέει όταν υποχρεώνεται να φροντίσει ένα άγνωστο σε εκείνη κορίτσι, την Πέρσα. Είναι η στιγμή που η Άννα καλείται να αλλάξει ριζικά ώστε να αναλάβει μια πρωτόγνωρη για εκείνη ευθύνη.

Ο χαρακτήρας της Άννας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ξεδιπλώνει το πολύπλοκο ψυχολογικό προφίλ της μέσα από τη στιβαρή αν κι ενίοτε υπερβολική ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου. Μεταξύ νευρώσεων, ανασφαλειών και άγχους, η Άννα βρίσκει ισορροπία καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες «Cosmic Candy», το οποίο τη φέρνει σε μια παραισθησιογόνα κατάσταση. Το γλυκό συνιστά γι’ αυτήν τον συνδετικό κρίκο με το ανήλικο –γι’ αυτό και ακίνδυνο– παρελθόν της, ενώ η Δραγασάκη έξυπνα το παρουσιάζει ως μεταφορά για τα ψυχοφάρμακα.

Cosmic Candy - εικόνα 1

Η ταινία ξεστρατίζει όχι τόσο τις φορές που οι σεκάνς ονείρου διακόπτουν απροειδοποίητα την πραγματικότητα, αλλά όταν εισάγονται βεβιασμένα νέες πτυχές της πλοκής που αποπροσανατολίζουν παρά εμπλουτίζουν την ιστορία. Το «Cosmic Candy» παρασύρεται από την ορμή του να σχολιάσει τα πάντα, προστατεύεται όμως από την αγνότητα των προθέσεων, τη διάθεση να αποπειραθεί κάτι κινηματογραφικά ξεχωριστό και, κυρίως, από την ειλικρίνεια της ηρωίδας, η οποία αποδεικνύει πως η ενηλικίωση είναι μια διαρκής κι επίπονη διαδικασία.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Cosmic Candy

2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ρηνιώ Δραγασάκη

Μια ιδιόρρυθμη και μοναχική γυναίκα βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται πλήρως, όταν ένα άγνωστο κορίτσι εμφανίζεται στην πόρτα της ζητώντας βοήθεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.