Η Κατάρα

1

Αχρείαστο σίκουελ της αμερικανικής σειράς ταινιών τρόμου που βασίζονται στην ομότιτλη ιαπωνική, με ασύντακτη σκηνοθεσία, αστρονομικό αριθμό horror κλισέ και μια σειρά αδύναμων ιδεών.

Η Κατάρα

Η αμερικανική σειρά ταινιών τρόμου που βασίζεται στην ιαπωνική «Κατάρα» (2000), αποκτά ακόμη ένα ανέμπνευστο κεφάλαιο, το οποίο καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τον αστρονομικό αριθμό των horror κλισέ που υιοθετεί. Όλα ξεκινούν από ένα στοιχειωμένο σπίτι στην καρδιά μιας κωμόπολης, όπου κατοικεί ένα μοχθηρό φάντασμα που σπέρνει τον τρόμο σε όποιον τολμήσει να εισέλθει. Μια σειρά φόνων που συνδέονται με το συγκεκριμένο σπίτι τραβούν την προσοχή μιας αστυνομικού η οποία επιχειρεί να λύσει το μυστήριο.

Ο Νίκολας Πέσκε σκηνοθετεί ασύντακτα και χωρίς δυναμισμό, ενώ δεν δείχνει διάθεση να δημιουργήσει μια πειστική εφιαλτική ατμόσφαιρα. Αντιθέτως, η ραθυμία ξεχειλίζει στο μοντάζ, όπως και οι αδύναμες ιδέες, αδικώντας μεταξύ άλλων το ταλέντο της πρωταγωνίστριας Αντρέα Ραϊσμπόροου που μένει ανεκμετάλλευτο. Επιπλέον, είναι αξιοπερίεργη η επανάληψη των ίδιων αποτυχημένων jump scares κατά τη διάρκεια της ταινίας, εμμονή η οποία θυμίζει κάποιον που προσπαθεί να ανάψει πάση θυσία έναν χαλασμένο αναπτήρα. Το αποτέλεσμα, βέβαια, μένει κινηματογραφικά σβηστό.

Καναδάς, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κατάρα

The Grudge
1
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νίκολας Πέσκε

Ένα μοχθηρό φάντασμα έχει στοιχειώσει ένα σπίτι στην καρδιά μιας μικρής πόλης και σπέρνει τον τρόμο σε όποιον τολμήσει να εισέλθει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.